Båd med knækket ror var strandet ved Stensnæs

Båd med knækket ror var strandet ved Stensnæs

3. oktober 2016 - kl. 22:20 - af

Sæby Redningsstation var sidst på eftermiddagen, mandag, ude med FRB11 ved en stranding på Stensnæs.

Havaristen viste sig desuden af have beskadiget roret, der delvis var knækket af. Der blæste 10 op til 14 m/s fra NØ og søen var 2-2,5 m.

En mand blev sat ombord og etablerede en slæbeline, og skibet blev her efter trukket af grunden og påbegyndt bugsering mod Sæby. Da roret havde sat sig fast i borde, gjorde båden store udsving, der forsøgtes udlignet med et drivanker. Senere lykkedes det at få roret fri.

Ved indsejlingen til Sæby havn blev slæbelinen kortet op, og drivankeret blev sat igen for at bremse og holde båden på rette kurs.

Mellem molerne sprang drivankeret samtidig med at resten af roret faldt af. Båden på 13 ton var nu i fuld fremdrift og uden styring, men med en utrolig dygtig indsats af FRB11s bådfører blev havaristen lagt flot til kaj i Sæby havn og aktionen kunne afsluttes.

Foto: Sæby Redningsstation

 

 

 

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Båd med knækket ror var strandet ved Stensnæs' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER