Øjenlæge kan flytte fra Dronninglund til Aalborg

1. oktober 2016 - kl. 0:02 - af

Regionsrådet for Nordjylland har behandlet en ansøgning fra øjenlæge Mette Kaas Hansen om at få lov at flytte ydernummer for sin klinik fra Dronninglund til Aalborg. En flytning af ydernummer kræver en ændring af gældende praksisplan for området. Samarbejdsudvalget for speciallæger har anbefalet en flytning, som Regionsrådet nu har godkendt på rådets seneste møde.

Der er, før en eventuel flytning, 7 øjenlæger i Vendsyssel – heraf 3 øjenlæger i Brønderslev Kommune – ligeledes øjenlæger i Sæby og Frederikshavn – 6 øjenlæger i Aalborg Kommune og totalt set 17 i hele Region Nordjylland.

Samarbejdsudvalget lagde i sin vurdering af sagen vægt på, at en flytning vil give en mere ligelig fordeling af ydernumre i regionen, samt at øjenlægens patienter i stigende grad kommer fra Aalborg området. Samtidig blev der lagt vægt på, at øjenlægen ønsker at indgå i et praksisfællesskab med en nuværende øjenlæge i Aalborg, hvor fokus i høj grad vil være på børn. Et sådan praksisfællesskab vurderes bl.a. at kunne styrke mulighederne for fremtidig rekruttering.

Der er foretaget høring af Aalborg Kommune samt Brønderslev Kommune. Aalborg Kommune besluttede administrativt, at der ingen indvendinger var til ansøgningen. Brønderslev Kommune har efter endt høringsfrist ikke indgivet høringssvar på trods af flere henvendelser til kommunen fra administrationens side.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Øjenlæge kan flytte fra Dronninglund til Aalborg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER