Kirsebærrets Dag fejret i Voerså…

Kirsebærrets Dag fejret i Voerså…

28. august 2016 - kl. 10:48 - af

Voerså Kirsebærlaug holder fanen højt og har nu siden 2011 fejret ”Kirsebærrets Dag”.

Efteråret 2011 blev der plantet 200 kirsebærtræer af arten SUR i private haver i Voerså. Træerne er nu ved at give et flot udbytte, og det er derfor, der afholdes ”Kirsebærrets Dag”, i den gamle kirsebærby Voerså.

Lørdag 27. august var dagen kommet, og Kirsebærlauget havde inviteret alt og alle til at komme og deltage, i det store foreningstelt, på den gamle krogrund, hvor der blev handlet med lidt af hvert, og hvor langt det meste havde med kirsebær at gøre. Et sted handledes der med hjemmelavede flødeboller og hjemmelavet chokolader fremstillet med både lakrids- og kirsebærsmag. Et andet sted kunne man købe marmelade, sirup og saft fremstillet på kirsebær – ja sågar en plante ved navn julerose kunne også købes. Et tredje sted var der masser af kirsebærkage, lagkage, vafler samt andre produkter fremstillet af kirsebær. Publikum nød kagerne til kaffen med et glas kirsebærvin til, hvilket skabte en hel del hygge.

I det varme og lune vejr, var det ikke kun kirsebærsaft, der røg indenbords, men også adskillige kolde øl og sodavand måtte der til, for at slukke tørsten hos de mange besøgende.

Kirsebærkort
Der blev ikke bare handlet med kirsebærprodukter, men ifølge Lone Pilgård, der er formand for Voerså Kirsebærlaug, var der også en bod med masser af hjemmelavede smykker og en loppebod hvor der kun var flotte eksklusive pæne lopper til salg. Lone Pilgård selv passede en stand med masser af nye postkort og kort med kirsebær der kan bruges i forbindelse med fødselsdage, bryllupper, jubilæer samt en hel masse mere.

”Skidt Mads”
Underholdning skulle der også til og midt på eftermiddagen stillede gruppen ”Skidt Mads” op og spillede på livet løs hvilket fik turister til at tage en tur på dansegulvet. De 3 ”Skidt Madser” har nu fået et image – nemlig hver sin kasket.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kirsebærrets Dag fejret i Voerså...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER