Store Toftelund viger pladsen for fremtidens børnehus

Store Toftelund viger pladsen for fremtidens børnehus

26. august 2016 - kl. 11:34 - af

Frederikshavn Kommunes Ejendomscenter er netop begyndt nedrivningen af stuehuset og en af ladebygningerne på Store Toftelund i Sæby. Der skal nemlig skabes plads til et nyt moderne børnehus, med plads til 130 børn i alderen 0 – 6 år.

Miljøskadelige stoffer fjernes
Børnene i Børnehuset Sættravej, er i de næste måneder rykket sammen for at give plads til at, nedrivningen af det gamle stuehus og en lade bygning kan begynde. Der skal gøres plads til et
1300 m2 stort moderne børnehus.

– Inden nedbrydningen starter, skal alle miljøskadelige stoffer og materialer fjernes fra bygningerne. Det er vi i gang med lige nu – fortæller Tom Jensen, projektleder ved Ejendomscenteret Frederikshavn Kommune.

Der er især fokus på malingen som indeholder bly, asbest og PCB. Malingen bliver slebet af væggene, inden de brydes ned, dermed er det kun slibestøvet som kræver særlig deponering.

Selve nedrivningen strækker sig over 4 uger, og allerede i næste uge starter de store maskiner med at nedbryde de to bygninger.

Børnene følger nedrivningen og byggeriet af det nye børnehus fra 1. række. Børnehuset Sættravej holder nemlig, under hele forløbet til i de øvrige bygninger på grunden.

48 lokale håndværkere indbudt til licitation
I slutningen af september starter arbejdet med at opfører det nye børnehus med plads til 130 børn.

Ejendomscenteret har netop indbudt 48 lokale håndværkere til at afgive tilbud på projektet der er udbudt i 11 fagentrepriser.

– Vi forventer at det nye børnehus er klar til indflytning i sommeren 2017 – fortæller Jacob Børresen fra Ejendomscentret som er arkitekten bag projektet.

Børnehuset opføres på samme areal som det nuværende stuehus og kommer til at spille rigtigt godt sammen med den nordlige længe som bevares. Derved fastholdes gårdspladsen mellem de to bygninger der i fremtiden udgør den samlede institution.

Børnevenlig folkegave
Ejendommen Store Toftelund blev i 1978 givet som folkegave, af forhenværende skolelæge Frederik Gybel og hustru Karen Gybel. Parret havde ingen børn, og testementerede derfor deres formue til børn i Sæby og Dronninglund kommuner.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Store Toftelund viger pladsen for fremtidens børnehus' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger