Friluftsliv og naturoplevelser ved Sæby Sydstrand

Friluftsliv og naturoplevelser ved Sæby Sydstrand

25. august 2016 - kl. 0:09 - af

Natursti og kystfiskepladser er to nye tiltag, der skal være med til at forbedre offentlighedens adgang til naturen og styrke kystfiskeriet ved Solsbæk syd for Sæby. Projektet hedder ’Sæby Sydstrand’.

Syd for Sæby smelter skoven og Kattegat sammen om Professorens Plantage. I det naturskønne område kan du finde skov, hede og den fiskerige kattegatkyst. Naturområdet er godt besøgt, men har lidt under mangel på stiforbindelser, faciliteter og formidling om områdets muligheder for friluftsliv. Derfor forbedrer Park & Vej adgangen til naturen og dens muligheder.

’Vi udvikler naturområdet sammen med Grundejerforeningen Nørklit og DCH Sæby’ fortæller Driftskonsulent Søren Brøndum fra Park & Vej. Han forklarer, at formålet med projektet er at forbedre folks muligheder for friluftsliv og naturoplevelser. ’Vi har tilføjet varierende faciliteter til området, da vi ønsker, at så mange som muligt får glæde af naturen derude’ fortsætter Søren Brøndum.

Professorens Plantage
Professorens Plantage er en af kommunens mest attraktive skove på grund af sin størrelse og den kystnære beliggenhed. Park & Vej er snart færdige med at anlægge de 3 kilometer lang natursti, som skal være med til at forbedre adgangen til naturen.

Solsbæk Strand og fiskeri
Stranden og havet omkring Solsbæk er fuld af liv. Smådyr og fiskeyngel lokker større fisk som skrubber, pighvar og havørred ind på det lave vand. Det er derfor nemt at fiske fra stranden, uanset om man er nybegynder eller øvet. Park & Vej vil styrke kystfiskeriet langs Solsbæk. Derfor etablerer de to fiskepladser ved kysten og en fiskerenseplads ved DCH’s klubhus.

Når vindermøller er løftestang for lokal udvikling
Projekt Sæby Sydstrand er medfinansieret af vindmøllerne, der står ved Højstrup og Kragelund syd for Sæby. Når en kommune vælger at opstille vindmøller, er der mulighed for at søge tilskud efter grøn ordning til initiativer, som kommer lokale borgere til gavn.

Naturens Dag
Park & Vej indvier naturstien søndag den 11. september i forbindelse med Naturens Dag. Naturens Dag foregår over hele Danmark, hvor formålet er at åbne naturen op for børn og voksne.

Professorens Plantage copy

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Friluftsliv og naturoplevelser ved Sæby Sydstrand' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger