Spar Nord Sæby godt igennem første halvår

Spar Nord Sæby godt igennem første halvår

24. august 2016 - kl. 15:32 - af

Spar Nord Sæby har sammen med resten af Spar Nord opnået et resultat før skat på 469 millioner kroner i første halvår 2016. En fortsat stærk kundetilgang bidrager sammen med faldende nedskrivninger til halvårsresultatet, som banken betegner som ”tilfredsstillende”.

Spar Nord har i første halvår tjent 469 millioner kroner før skat. Resultatet betegnes af bankens ledelse som tilfredsstillende – blandt andet fordi det svarer til en årlig egenkapitalforrentning efter skat på 10,1 procent.

Afdelingsdirektør Rikke Kloppenborg i Spar Nord Sæby hæfter sig blandt andet ved, at der fortsat er et stigende antal borgere, der vælger at blive kunde i Spar Nord. Igennem en årrække er det lykkedes Spar Nord at tiltrække omkring 10.000 nye privat- og erhvervskunder netto om året, og den udvikling er fortsat i 2016.

– Selv om tallene i regnskabet i sig selv er tilfredsstillende, så er det endnu mere glædeligt, at der til stadighed bliver flere borgere, der vælger at blive kunde i banken. Det bekræfter os i, at vi driver bank på den rigtige måde, og at vi samtidig udvikler banken i den rigtige retning, siger Rikke Kloppenborg.

Spar Nords nedskrivninger lander i første halvår 2016 på 133 millioner kroner mod 166 millioner kroner i samme periode året før. Samtidig er der ifølge Rikke Kloppenborg styr på bankens omkostninger.

– Og det betyder, at vi har en basisforretning, der kører rigtig fornuftigt, tilføjer hun.

Vellykket it-konvertering
Den suverænt vigtigste begivenhed i Spar Nord i første halvår var bankens skift til et nyt datacenter. Projektet har i halvandet år lagt beslag på betydelige ressourcer i alle dele af organisationen, men efter en vellykket overgang til det nye datacenter i maj, er der nu frigjort ressourcer til at udvikle banken på andre områder.

– Når vi nu ved, at det ikke er nogen selvfølge, at store it-projekter forløber planmæssigt, så er vi meget komfortable med, at vi nu er kommet godt på plads på vores nye it-platform, siger Rikke Kloppenborg og fortsætter:

– Dermed kan vi nemlig begynde at realisere såvel de økonomiske som udviklingsmæssige gevinster, der i sin tid var årsagen til bankens beslutning om at skifte datacenter.

Samme indtjening, lavere nedskrivninger
På baggrund af udviklingen i første halvår fastholder Spar Nord forventningen til årets samlede basisindtjening før nedskrivninger i niveauet 1,1 milliarder kroner.

Nedskrivningerne på udlån lander i første halvår på 133 millioner kroner svarende til en nedskrivningsprocent på 0,52, og nedskrivningerne for hele året forventes nu at blive lidt lavere end i 2015.

 

Om Spar Nord
Med næsten 400.000 kunder, cirka 1.550 medarbejdere og 70 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og leverede i 2015 et overskud før skat på 1.074 millioner kroner.

Spar Nord ejes af cirka 117.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord Sæby godt igennem første halvår' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER