Få målt dit blodtryk – Hjerteforeningen hjælper

Få målt dit blodtryk – Hjerteforeningen hjælper

24. august 2016 - kl. 0:02 - af

Det er vigtigt at være opmærksom på sit blodtryk. Mange mennesker går rundt uden at kende det, og et konstant forhøjet blodtryk kan pludselig vise sig at være fatalt for helbredet. Ligeledes er det vigtigt at være opmærksom på sit kolesteroltal.

Det vil Hjerteforeningen gerne sætte fokus på. I den anledning har Hjerteforeningen Sæby indgået et samarbejde med Matas i Sæby og Sæby Apotek. Disse 2 steder vil repræsentanter for Hjerteforeningen Sæby være til stede torsdag den 1. september i tidsrummet fra kl. 14,30 til 16,30, hvor det er muligt ganske gratis at få målt sit blodtryk samt få gode råd med på vejen. Målingen kan være en indikator for, om blodtrykket måske er for højt og derfor kræver nærmere behandling hos lægen.

Mange danskere døjer med forhøjet blodtryk – og jo tidligere det opdages, jo bedre. Man har forhøjet blodtryk, når hjertet skal pumpe blodet igennem pulsårerne med et højere tryk end normalt. Det sker, når årerne yder for megen modstand, hvilket belaster hjertet, da det må arbejde hårdere for at få blodet rundt i kroppen. Det slider på hjertet, som med tiden kan svækkes og blive tykkere og stivere.

Forhøjet blodtryk øger risikoen for åreforsnævring, og dermed øges risikoen for blodprop i hjertet og hjernen. På længere sigt betyder for højt blodtryk også, at man har øget risiko for at få hjerneblødning samt hjerte- og nyresvigt.

Et dansk studie støttet af Hjerteforeningen viser, at blodtryksbehandlingen i Danmark halter. 7 ud af 10 danskere, der er i blodtryksbehandling hos egen læge, har stadigvæk et for højt blodtryk. Der er med andre ord al mulig grund til at være bevidst om sit blodtryk – og til at gøre sit til at få det ned, hvis det skulle være for højt.

Der er især 6 gode råd at følge: hold op med at ryge, tab dig, spar på saltet og begræns alkohol, motion, undgå stress samt tag din medicin, hvis en sådan er ordineret af lægen.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Få målt dit blodtryk – Hjerteforeningen hjælper' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER