Fra sted til sted er slut<br>…

Fra sted til sted er slut

23. august 2016 - kl. 0:17 - af

Distriktsudvalget i Frederikshavn Kommune har også i år gennemført arrangementerne for alle ”Fra sted til sted”. På mange af aktiviteterne var der turleder og guider med, der også sørgede for, der var diverse pitstop undervejs, så alle kunne få lidt at drikke og spise samt få snakket lidt sammen.

Hjertesti og strandtur
I Den Bette Trekant, der dækker området Voerså, Lyngså og Præstbro, blev der lagt ud på Hjertestien i Lyngså tirsdag 16. august, hvor en flok damer deltog i en gåtur på 3,8 kilometer. Nogle brugte stavgængerstave, mens andre foretrak at gå uden.

Lørdag 20. august var der børnevenlig tur til stranden med udgangspunkt på Værestedet i Lyngså. I et bassin og nogle kar morede både børn og voksne sig med at fange krabber, småfisk og andet småkravl i vandkanten. Småkravlet blev studeret flittigt, og efter nogen tid blev det hele sluppet løs i havet igen.

Kanoture og isfugle
Voer å i kano blev afviklet både lørdag 20. og søndag 21. august. Om lørdagen gik turen fra Fæbroen og til Voerså jollehavn. En tur der tager et par timer.

Søndag var turen noget længere, men landingsstedet var det samme. Her var udgangsstedet Præstbro, og det er en strækning på omkring 8 kilometer, som tager omkring 4 timer at gennemføre, alt efter hvor mange pitstop deltagerne ønsker.

Alle havde haft en flot tur i en pragtfuld natur på åen, og nogle få oplevede at få øje på Isfuglen, der har været meget aktiv i sommer, i området omkring den gamle festplads samt ved Voerså Kanoudlejning. Kajakroerne fortalte, det havde været en oplevelse at se disse pragtfulde farverige fugle, da nogle aldrig havde set fuglen i levende live før.

Vandretur i ældre bydel
Lørdag eftermiddag var der vandretur i Voersås gamle bydel. Her var det Rigmor Sørensen, der var turleder, og der blev lagt ud fra Voerså Museum, der i dagens anledning holdt ekstra åbent.

Voerså Museum er en gammel skole fra 1906 til 1956.

Turen gik gennem den gamle bydel, og til den gamle fiskerihavn med afslutning på Voerså jollehavn. Undervejs fortalte Rigmor Sørensen om mange gamle huse og om mange af beboerne, som boede der i tidernes morgen. Herunder kan nævnes Fie Krag, Bette Jens, Sofus Jensen, Ais Pos, Markarl, frk. Raahauge samt mange andre, som igennem tiderne havde sat sit præg på byen.

Grillaften på havnen
Lørdag aften var der grillaften på jollehavnen. Her havde omkring 30 personer tilmeldt sig og havde en hyggelig aften med grill og tilbehør samt en del nærvær af havnens tamme ænder, der altid øjner en chance for en bid brød.

Tekst: Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fra sted til sted er slut
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER