Sæby Redningsstation på udfordrende mission

Sæby Redningsstation på udfordrende mission

18. august 2016 - kl. 9:13 - af

Sæby Redningsstation blev onsdag eftermiddag alarmeret af JRCC (Joint Rescue Coordination Center), man havde modtaget en alarm fra en motorbåd med motorstop syd for Læsø.

Havaristen havde kun mulighed for at oplyse en nordlig breddegrad, på hvilken han mente, han lå og havde ankret op.

FRB11 tog afsted mod området syd for Læsø, da det var her, han havde oplyst, at han befandt sig.

Da redningsbåden nåede frem til området, var der intet, der tydede på, at der var andre både udover dem selv i området. Der var intet udslag på radaren eller noget i sigte.

Redningsholdet var flere gange i telefonisk kontakt med havaristen, uden at dette førte dem yderligere på sporet, så de besluttede at søge længere mod vest.

På et tidspunkt får redningsholdet en melding fra stationslederen, at et krydstogtskib for nordgående i Svitringen Rende havde observeret en båd, tilsvarende den de ledte efter.

Krydstogtskibet sendte en korrekt GPS-position til dem, og med disse nye oplysninger på hånden, satte redningsholdet kursen. De fandt havaristen på denne position, som var meget langt fra det område, han selv troede, han var i.

Her efter blev en mand fra redningsstationen sat ombord, og båden blev taget på slæb. De valgte at slæbe ham til Aså havn fremfor Sæby, da der kun var 8 mil til Aså og 16 mil til Sæby.

Vel fremme i Aså afleverede de havaristen ved kajen, hvor stationslederen ventede med pizza og kolde sodavand til redningsfolk og havaristen.

Endnu en opgave var løst for Sæby Redningsstation og FRB11.

 

En kommentar til “Sæby Redningsstation på udfordrende mission” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Sæby Redningsstation på udfordrende mission”

  • Jeg vil bare lige fortælle at jeg læste en korekt posion op men plotteren jeg læste den frafik ikke nok signal gav en forkert posion men vi gav den rigtige med hjælp fra mobiltelefonen vi har siden kasserret plotteren.Så det var ikke fordi jeg mente vi lå på den jeg var ikke klar over den var dårlig for resten virkede. Mvh Palle

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Redningsstation på udfordrende mission' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger