Frederikshavn Kommune: Det Blå Danmarks centrum

Frederikshavn Kommune: Det Blå Danmarks centrum

18. august 2016 - kl. 13:14 - af

Et godt samarbejde mellem erhvervsliv, fagbevægelse og kommune skal skaber rammerne for blå vækst i Frederikshavn Kommune. Ambitionen om at være Det Blå Danmarks centrum bliver i dag præsenteret for Dansk Metal-formand Claus Jensen, der torsdag besøger Skagen og Frederikshavn. Han skal opleve virksomheder, uddannelsesinstitutioner og følgeerhverv, der arbejder for at understøtte den styrkeposition den maritime branche i forvejen har i Frederikshavn Kommune.

”Claus Jensens besøg er en mulighed for at præsentere alt det, der sker her i Frederikshavn Kommune. Erhvervet har gennem tiden haft sine op og nedture, men vi tilpasser os. Og det gør Metal medlemmerne i høj grad også. De efteruddanner sig for at matche nye jobkrav. Kommune, erhverv og fagbevægelse arbejder sammen for at få ting til at ske. Vi vil gerne vise Dansk Metal, at sammenhængen mellem uddannelser og erhverv er afgørende for, at det lykkes at skabe vækst i et område som Frederikshavn Kommune,” siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

Det Blå Danmarks centrum ligger naturligt ud til Skagerrak og Kattegat, hvor flere end 100.000 skibe passerer årligt. Sammen med de to store erhvervshavne, Frederikshavn og Skagen, der begge er i gang med udvidelser, er den lange række af maritime uddannelser et godt udgangspunktet for at tiltrække en større andel af den maritime industri og uddannelser til en placering i Frederikshavn Kommune.

”Den afsmittende effekt af at samle uddannelserne, hvor erhvervet er, er stor. Det betyder på længere sigt at virksomhederne kan se at arbejdskraften er der, når de skal bruge den, og det giver dem grundlag for at udnytte de muligheder tiden byder dem. I den forbindelse er det selvfølgelig vigtigt for os, at både Frederikshavn Havn og Skagen Havn er i gang med udvidelser, men det er også vigtigt at alle følgevirksomhederne kan se de optimale betingelser for at slå sig ned eller udbygge her i kommunen. Det ene kan ikke leve uden det andet, og omvendt,” siger Niels Christensen, erhvervsdirektør, Erhvervshus Nord.

Tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at Danmark i 2030 vil mangle 90.000 faglærte. Frederikshavn Kommune har som målsætning at 45 procent af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse. Ifølge Metals beregninger bliver der skabt 100 afledte job i eksempelvis byggeri og service, når der kommer 100 nye job i industrien. Med initiativet Virksomheder får Særbehandling har Frederikshavn Kommune skabt en direkte indgang, der letter sagsbehandlingen og skaber en hurtig og fleksibel service for erhvervslivet og dets muligheder for at drive virksomhed i kommunen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommune: Det Blå Danmarks centrum' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER