Indblik i Sundhedsvæsenets resultater 2016

14. august 2016 - kl. 18:22 - af

Sundhedsudvalget og Socialudvalget får på udvalgenes forestående møder hhv. den 16. og den 17. august en orientering, som skal give ”Indblik i Sundhedsvæsenets resultater 2016”.

KL, Danske Regioner, Finansministeriet og Sundheds- og Ældreministeriet udgav i maj i år rapporten ”Indblik i Sundhedsvæsenets resultater 2016”. Resultaterne er landsdækkende, og Frederikshavn Kommune markerer sig på en række områder med flotte resultater. Det forudsætter et tæt og velfungerende samarbejde på tværs af sektorer og faggrupper, lyder det i beskrivelsen forud for udvalgsmøderne.

Frederikshavn Kommune har siden kommunalreformen arbejdet målrettet med såvel borgerrettet som patientrettet forebyggelse. Den patientrettede forebyggelse sker i samarbejde med almen praksis, sygehuse og andre relevante eksterne samarbejdsparter.

Generelt ligger Region Nordjylland og Frederikshavn Kommune godt i forhold til resten af landet. Frederikshavn Kommune er blandt de 5 kommuner med den relativt laveste frekvens af genindlæggelser, og kommunen ligger sammen med Region Nordjylland lavt med korttidsindlæggelser. Kommunen ligger ligeledes lavt med somatiske indlæggelser af borgere med KOL og med somatiske indlæggelser af borgere med diabetes type 2.

Til gengæld har Frederikshavn Kommune flere borgere med kroniske sygdomme end resten af Region Nordjylland, og der er stadig en høj forekomst af daglige rygere. Og på den negative side har Frederikshavn Kommune ligeledes fortsat en meget høj forekomst af overvægt.

Sagen sendes til orientering i Sundhedsudvalget, Socialudvalget, Ældrerådet og Handicaprådet. Social- og Sundhedsdirektøren indstiller, at Sundhedsudvalget og Socialudvalget orienteres om resultater i rapporten.

Tekst af Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Indblik i Sundhedsvæsenets resultater 2016' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER