Søbadets fællesbygning ønskes omdannet til 25 boliger

Søbadets fællesbygning ønskes omdannet til 25 boliger

13. august 2016 - kl. 16:55 - af

En plan om at omdanne fællesbygningen ved Sæby Søbad til 23-25 boliger er fremsendt til Frederikshavn Kommune. Plan- og Miljøudvalget skal drøfte planerne på udvalgets kommende møde den 16. august.

Ansøgere er Lars og Marie Dannervig, Frederikshavn. Ansøgerne ejer allerede fællesbygningen og har ønske om at udvide og indrette op til boliger i fællesbygningen i varierende størrelse fra 80-130 m2 . Boligerne forventes at henvende sig til forskellige brugergrupper fra børnefamilier til enkeltpersoner eller par.

Den eksisterende fællesbygning ønskes udvidet mod syd, så der opstår en karrébebyggelse, og centerdelens gårdrum vil fremstå som et halvprivat område med adgang til boliger, plads til ophold og træer m.m.

Ifølge planen vil udtrykket af bygningen og valg af materialerne i udvidelsen være i samspil og overensstemmelse med den eksisterende bebyggelse. Samtidig vil udvidelsen ske i respekt for feriehusenes placeringer, udsyn og adgang til stranden. Der vil desuden blive skabt plads i bebyggelsen til formidleren af udleje af feriehusene på Sæby Søbad

Ansøger overtog fællesbygningen i 2008 og har igennem flere år forgæves forsøgt at drive restaurant med tilhørende møde- og konferencefaciliteter i fællesbygningen, men har måttet sande, at det efter flere forsøg ikke er lykkedes at skabe en fornuftig økonomi og forretning. Som følge heraf er restauranten og mødelokalerne nu lukket, og fællesbygningen står tom.

Tidligere politisk behandling
Ønsket om en ændret anvendelse af fællesbygningen ved Sæby Søbad har tidligere været behandlet på Plan- og Miljøudvalgets møde i maj 2015. Udvalget besluttede dengang at igangsætte planproces med en indledende foroffentlighedsfase. Denne fase blev dog aldrig gennemført, da ansøger satte ansøgningen i bero, fordi en gruppe fra ejerforeningen til Sæby Søbad ville forsøge at etablere en investorgruppe som kunne overtage ejendommen. Dette har efter et års venten ikke kunnet gennemføres.

Sagen er på ny sendt til fornyet politisk behandling i Plan- og Miljøudvalget, da ansøger, ud over at ændre anvendelsen af fællesbygningen til boligformål, nu også har ønske om at udvide bygningen, så der tilbygges ca. 500 m2 til i alt 23-25 boliger frem for de oprindelige 14-15 helårsboliger.

Fællesbygningen er ifølge Kommuneplan 2015 udlagt til ferie- og fritidsområde, ferieby og feriecenter samt grønne områder. Den eksisterende lokalplan udlægger fællesbygningen til Sæby Søbads fællesanlæg som restaurant, kursusbygninger, reception, diverse aktivitetsrum samt svømmehus. Anvendelsen af fællesbygningen på Sæby Søbad til boligformål vil derfor betyde, at der skal udarbejdes kommuneplantillæg og lokalplan for området, som udlægger arealet til boliger.

I Kommuneplan 2015 ligger området med fællesbygningen inden for et større område udpeget som værdifuldt kulturmiljø i Sæby og omegn. Området er samtidig beliggende inden for et område udpeget som fjernbeskyttelseszone ved en aftalekirke. Udpegningen skal beskytte indblik til Sæby Kirke og har betydning i forhold til placering og højde på nyt byggeri. Hele Sæby Søbad ligger inden for kystnærhedszonen. En ændret anvendelse og bygningsmæssige ændringer og udvidelser skal vurderes i forhold til udpegningen som værdifuldt kulturmiljø samt de hensyn, der ligger i forhold til kystnærhedszonen og beskyttelseszonen om Sæby Kirke.

Kommunaldirektøren indstiller til Plan- og Miljøudvalget, at der igangsættes planlægning for det ansøgte. Der afholdes indledningsvis en 4- ugers foroffentlighedsfase med borgermøde i efteråret 2016 med henblik på at indhente idéer og forslag til den fremtidige planlægning. Efter denne fase tages der stilling til konkret planlægning for det ansøgte. Der skal efterfølgende udarbejdes lokalplan og tillæg til kommuneplanen. Lokalplanen udarbejdes af bygherre og kommuneplantillæg af kommunen.

Respekt og hensyntagen
Ansøgerne skriver afslutningsvis i deres ansøgning: ”Vi tror på, at de nye forhold kan udføres med respekt og hensynstagen til de eksisterende bygninger for derved at danne en god harmoni for helheden af området og dermed igen vil være med til at skabe liv ved den nu tomme bygning på et af Sæbys smukkeste steder.”

De karakteristiske tagformer med varierende kiphøjder vil blive videreført i udvidelsen, så tagfodshøjden og størrelsen på tagfladerne vil ”mime størrelserne på rækkehusene”, som det udtrykkes. Ligeledes vil facaderne mod syd udformes i en tilsvarende rytme og størrelse, der kendes i rækkehusene. Eksisterende bebygget areal er 1.9582m, og udvidelsen forventes at være ca. 500m2.

Plan- og Miljøudvalgets tidligere politiske behandling samt ansøgning, tegninger og skitser for planerne kan nærstuderes via dette link:

http://frederikshavn.dk/meetings/Plan-%20og%20Milj%C3%B8udvalget%20(%C3%85ben)/2016/16-08-16/0Dagsorden%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf

og så scrolle til siderne 229-247.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Søbadets fællesbygning ønskes omdannet til 25 boliger' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER