Danmarks sjette største turistkommune

Danmarks sjette største turistkommune

12. august 2016 - kl. 10:54 - af

De gode hoteller, den unikke natur og de fantastiske muligheder for oplevelser, kultur og shopping i Skagen, Frederikshavn og Sæby er årsagen til, at Frederikshavn Kommune har øget turistomsætningen med 300 millioner.

Det fremgår af en ny analyse fra VisitDenmark. Opgørelsen, der foretages hvert tredje år viser, at Frederikshavn Kommune er rykket hele tre pladser frem, fra nummer ni til nummer seks, blandt Danmarks 98 kommuner. Det er turismens økonomiske betydning, der er undersøgt og tallene viser, at i Frederikshavn Kommune er turistomsætningen steget med 300 millioner kroner på tre år.

”Det er et rigtig flot resultat, og jeg har kun ros til og respekt for turisme branchen. Vi har unik natur og attraktive bymiljøer. Vi har gode hoteller, restauranter, butikker og oplevelser. Men de flotte resultat lader sig kun gøre, fordi turisterhvervet gør meget for at skabe liv. Det giver turisterne lyst til at besøge os og benytte sig af vores tilbud. Det er dejligt at se sort på hvidt, at det går godt, og at det nytter noget, vi arbejder for, at der bliver lagt mærke til os – også i udlandet”, siger Frederikshavn Kommunes borgmester, Birgit S. Hansen.

Placeringen skyldes en målrettet indsats for at fremme turismen i kommunen. Samtidig er turistbranchens strategiske arbejde for at tiltrække de rigtige målgrupper lykkedes. Turisthus Nord markedsfører Frederikshavn Kommune som destination overfor et købestærkt publikum af både nordmænd, svenskere og tyskere. Og ikke mindst danskere, der med Skagen som det stærke brand og de øvrige byers attraktive nærmiljøer, tiltrækkes af en destination, der inviterer med mange af de samme ting som storbyerne. Og som samtidig byder på enestående naturoplevelser og dansk kulturarv. Fælles for de besøgende i Frederikshavn Kommune er, at de har et højere døgnforbrug end turister i de øvrige dele af kyst-Danmark.

”For hver gang man omsætter for flere penge i branchen, kaster det jo flere arbejdspladser af sig, så det er klart et resultat vi er stolte af. Tallene beviser også, at samarbejdet mellem Frederikshavn Kommune og Turisthus Nord er vigtigt, fordi vi sammen kan gøre den forskel, der er nødvendig for, at vi også i fremtiden kan sætte mål og nå dem,” siger Ulla Mosich, der er formand for bestyrelsen i Turisthus Nord.

FAKTA: Analysen fra VisitDenmark viser, at en top-10 for turismeomsætningen i Danmark ser sådan ud:     1. København. 2. Aarhus. 3. Aalborg. 4. Ringkøbing-Skjern 5. Varde 6. Frederikshavn 7. Bornholm 8. Odense 9. Vejle 10. Hjørring

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danmarks sjette største turistkommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER