Kommunale beslutninger om husdyrhold

Kommunale beslutninger om husdyrhold

9. august 2016 - kl. 17:09 - af

Frederikshavn Kommune har givet miljøgodkendelse til etablering af husdyrproduktion på ejendommen Ørtoftvej 171 nær Sæby.

Det drejer sig om en husdyrproduktion på 708,49 dyreenheder, bestående af 30.000 slagtesvin (31-102 kg). Der etableres to nye slagtesvinestalde på henholdsvis 2.900 m2 og 3.900 m2, en overdækket gylletank på 6.000 m3, en fortank på 200 m3 samt to gastætte siloer med en højde på ca. 17,2 meter. De ny bygninger etableres i tilknytning til de eksisterende bygninger på ejendommen. Afgørelsen er truffet i henhold til § 12 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug.

Endvidere har kommunen meddelt afgørelse vedrørende nedrivning af bygning med bevaringsværdi. Det drejer sig om en bygning ved ejendommen Volstruphedevej 43 nær Sæby. Tilladelsen kan først udnyttes, når klagefristen er udløbet. Frederikshavn Kommune har besluttet ikke at nedlægge forbud efter § 14 i Planloven mod nedrivning af bygningen. Bygningen er registreret med en bevaringsværdi på 4. Kommunen vurderer, at bygningen ikke indeholder tilstrækkelige bevaringsværdier, der kan danne grundlag for at nedlægge forbud mod nedrivning og efterfølgende udarbejdelse af bevarende lokalplan.

Kommunen har også truffet afgørelse om husdyrhold på ejendommen Grønhedevej 60 ved Sæby. Det drejer sig konkret om miljøtilladelse til en husdyrproduktion på 22,00 dyreenheder, bestående af i alt 58 heste på ejendommen. Ejendommen er hidtil blevet drevet med en produktion på 24 heste. I forbindelse med udvidelsen skal der etableres en ny hestestald på 584 m2. Den nye stald etableres i tilknytning til ejendommens eksisterende bygninger.

For ejendommen Blakshøjgårdvej 8 nær Gærum har Frederikshavn Kommune meddelt miljøgodkendelse til en husdyrproduktion på 466,56 dyreenheder, bestående af 400 årssøer, 11.820 smågrise (7,5-32 kg) og 11.820 slagtesvin (32-110 kg). Ejendommen har hidtil været godkendt til en produktion af 400 årssøer, 11.500 smågrise og 6.300 slagtesvin. I forbindelse med udvidelsen skal der etableres en ny slagtesvinestald på 1.080 m2 samt en ny overdækket gylletank på 3.750 m3. De nye bygninger etableres i tilknytning til ejendommens eksisterende produktionsanlæg.

Endelig har kommunen truffet afgørelse om husdyrhold på ejendommen Lendumvej 86 nær 9900 Frederikshavn. Det gælder etablering af en halmlade på 620 m2 på ejendommen og ikke kræver yderligere miljøgodkendelse eller -tilladelse efter Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug. Laden etableres i tilknytning til ejendommens eksisterende bygningsmasse.

Via dette link kan der læses yderligere om de trufne afgørelser:
http://frederikshavn.dk/Sider/meddelelser.aspx

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunale beslutninger om husdyrhold' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER