Tyveriboom udfordrer cyklisterne

Tyveriboom udfordrer cyklisterne

8. august 2016 - kl. 16:20 - af

Netop nu er den absolutte højsæson for cykeltyverier. De seneste tre år er der i gennemsnit blevet stjålet 25 procent flere cykler i tredje kvartal end resten af året. Så det er netop nu, vendelboerne skal sikre cyklen ekstra godt, når de sætter den fra sig, advarer GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring.

– Hver dag stjæles der i denne tid omkring 50 cykler mere end normalt. Derfor er det lige nu ekstra vigtigt at sikre sin cykel mod tyveri, lyder det enkle råd fra Tina Bilstrup Philipsen, fra GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring.

Statistikken taler sit tydelige sprog – mere end 55.000 stjålne cykler. Så mange cykler blev der ifølge Danmarks Statistik i alt stjålet sidste år. Og det er kun de cykler, der anmeldes til politiet, for i virkeligheden er tallet langt højere.

– Vores egne erfaringer i GF Forsikring bekræfter, at det netop er i tredje kvartal, hvor der forsvinder flest cykler, konstaterer Tina Bilstrup Philipsen. I tredje kvartal sidste år forsvandt der knap 17.000 cykler, hvilket svarer til 30 procent af alle cykeltyverier i 2015.

– Der kan være flere årsager til de høje tal. Det er her i de cykelvenlige sommermåneder, at flere naturligt nok cykler, og i august og september starter de fleste uddannelsesinstitutioner op efter ferien. Her er der mange unge mennesker, der cykler til og fra deres uddannelsesinstitution, hvorfra der også stjæles mange cykler, viser tallene fra kundernes skadeanmeldelser.

Tre gode råd, der snyder cykeltyven
– Men man kan med få og simple midler selv gøre en indsats for at gøre arbejdsbetingelserne vanskeligere for cykeltyven, tilføjer Tina Bilstrup Philipsen.

1) Lås cyklen fast
En god og solid lås er vigtig i kampen mod cykeltyven, og de fleste låser også troligt cyklen med den fastmonterede lås, der sidder ved cyklens baghjul. Derudover bør man benytte en kraftig kædelås, wirelås eller foldelås, så man kan låse cyklen fast til for eksempel en lygtepæl, et træ eller et cykelstativ.

2) Overvej hvor man stiller cyklen
Hvis muligt ved offentlige steder, sæt altid cyklen i et aflåst cykelskur. Bor man i hus eller lejlighed bør man stille cyklen i en garage eller aflåst kælderrum. Er der tale om en dyr cykel, er det mest sikre at sætte cyklen indenfor, da cykeltyven ikke kan stjæle en cykel, han ikke kan finde.

3) Investere i en billig stationscykel
Overvej om det absolut er nødvendigt at bruge den dyrt indkøbte racercykel til den daglige transport. Er der ikke så lang afstand til fx stationen eller uddannelsesstedet, kan man alternativt bruge en mindre kostbar ”stationscykel” som sagtens kan opfylde transportbehovet, men som man ikke ærgrer sig så meget over, hvis den alligevel skulle forsvinde.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tyveriboom udfordrer cyklisterne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger