Carl Nielsens blæserkvintet i Sæby Kirke

Carl Nielsens blæserkvintet i Sæby Kirke

2. august 2016 - kl. 0:02 - af

Carl Nielsens berømte blæserkvintet fra 1922 er aftenens hovedværk, når Sæby kirke torsdag d. 11. august kl. 19.30 får besøg af de fem unge blæsere, som udgør kvintetten Emanon fra København. Mange betragter Carl Nielsens blæserkvintet som et af de bedste værker for denne besætning fra det tyvende århundrede. – Men også de franske komponister kunne skrive med stor elegance for træblæsere, hvilket Emanon-kvintetten vil give et eksempel på med Jacques Iberts “3 korte stykker”. Derudover kan man høre mere nutidig dansk musik, bl.a. Timothy Baxters “musik til en festlig lejlighed.” – Der vil også lyde sommertoner, når kvintetten spiller Ivan Høibergs variationer over folkemelodien “En yndig og frydefuld sommertid”.

Blæserkvintetten består af fløjte, obo, klarinet, horn og fagot, og de fem instrumenter har alle en solo, når koncerten afsluttes med Carl Nielsens variationer over melodien “Min Jesus, lad mit hjerte få”, som udgør finalen på hans blæserkvintet, opus 43.

Billetterne til koncerten koster 100 kr., og koncerten er en del af Vendsyssel Festivalen, hvis blå og grønne kort kan benyttes.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Carl Nielsens blæserkvintet i Sæby Kirke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER