”Microsoft” har ringet<br>…

”Microsoft” har ringet

31. juli 2016 - kl. 0:05 - af

I denne uge modtog politiet en anmeldelse om bedrageri fra en 67-årig kvinde. Kvinden var blevet ringet op af en mand, der talte engelsk med indisk accent og påstod, at han var fra Microsoft. Manden kunne oplyse, at der var problemer med kvindens computer, og derfor skulle han bruge kørekort, pas – og et kontonummer. Herefter blev der fra kvindens konto trukket et større beløb.

Sådan gør svindlerne:

  • Personen hævder, at han eller hun repræsenterer Microsoft eller et af deres brands.
  • Personen fortæller, at de er ved at undersøge et computerproblem eller en virus, som er registreret hos Microsoft.
  • Han eller hun fortæller dig, at de kan afhjælpe fejlen, hvis du går ind på en specifik hjemmeside.
  • Når du går ind på hjemmesiden, forsøger svindleren at tage kontrol over din pc.
  • Den falske repræsentant vil som en særlig “service” vise de påståede problemer ved at fjernstyre din pc.
  • Igennem hele processen overtales du til at betale et gebyr for ”reparationen” af din pc.

Hvis du opgiver personlig information – såsom kørekort, pas eller kontonummer- kan svindlerne få direkte adgang til din konto og hæve kontante beløb. Dette kaldes identitetstyveri, som du kan læse mere om her

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '”Microsoft” har ringet
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER