Udvikling og afvikling i det gamle Sæby

Udvikling og afvikling i det gamle Sæby

13. juli 2016 - kl. 11:58 - af

Når man nu er hundelufter og har en skotte, der kun bevæger sig langsomt og helst ikke for langt fra bopælen, så får man rigtig god tid til at betragte de nærmeste omgivelser. I Sæby er der en del renoveringer og nybyggerier i gang, og her i den gamle bydel – hvor Nellie og jeg går vores ture – opføres der et stort og iøjnefaldende nybyggeri med boliger. Bygherren er Jacob Jensen, og han skal herfra have stor ros med på vejen. Flot byggeri i en stil og med detaljer der passer til området. Kvalitetsmaterialer, gule vandskurede mure, tegltag. Her kunne den række af andre mere tvivlsomme byggematadorer, der gennem tiderne har slået deres folder i byen godt lære en del – ingen nævnt og ingen glemt!

Asmussens gamle farvehandel er ligeledes blevet nænsomt renoveret og er blevet rigtig flot – og så kan man jo mene om bygningernes anvendelse som man vil. Rammerne er prisværdige og fejler i det mindste ikke noget. Det samme kan siges om Rode Andreasens renovering og anvendelse af Den Gamle Købmandsgård: Respekt!

Så er der kun den nærmeste nabo tilbage, men her er det nok noget sværere at trænge igennem. Den hedengangne Sæby Kommunes gamle alderdomshjem ligner efterhånden snart noget, som man kun oplever i de mere forsømte oplandsbyer – og der er ikke sket nogen synlig form for vedligeholdelse i snart mange år.

Det kan vi ikke være bekendt! Ikke overfor de mange turister der fotograferer den gamle bindingsværksport med inskriptionerne, mens de skræver henover de stokroser der med jævne mellemrum lægger henover fortovet med mindre velmenende naboer har bundet dem op. Sjusk og ligegyldighed med en af Sæbys centralt beliggende og smukkeste gamle bygninger. Nok er vi fattige – men alligevel.

Nok taler vi ikke hverken Tordenskiold, Knivholt eller Palmestranden, men når nu private gør en stor indsats for at forskønne bybilledet, så kunne kommunen vel også – eller hvad?

Søren Visti Jensen

2 kommentarer til “Udvikling og afvikling i det gamle Sæby” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Udvikling og afvikling i det gamle Sæby”

 • Du glemte åen Søren, den lider også under den grimme betonklods.
  Dette pynter bestemt heller ikke i bybilledet.
  Få nu den skamplet fjernet, så turisterne kan nyde naturen også.

 • Ole K. Petersen

  Du har helt ret, Søren Visti. Det er en skandale, at kommunen alt for længe har undladt at istandsætte/vedligeholde Algade 3 (tidl. De Gamles Hjem og endnu tidligere Clasens Hotel). Den sag skal du straks sørge for bliver taget op i byrådet. Det er en oplagt SF-vindersag!

  M.v.h-.
  Ole K

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Udvikling og afvikling i det gamle Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger