Sæbykunstnerne har 10 års jubilæum

Sæbykunstnerne har 10 års jubilæum

13. juli 2016 - kl. 9:24 - af

Kunstnersammenslutningen Sæbykunstnerne kan i år holde 10 jubilæum.

Det markeres ved at den traditionsrige sommerudstilling i år udvides til at tælle værker fra en bred vifte af de kunstnere der gennem de 10 år har deltaget i sommerudstillingen. I alt tæller jubilæumsudstillingen 15 kunstnere.

Sæbykunstnerne startede i 2006, hvor Kulturelt Samråd i Sæby kommune med overbibliotekar Mette Caspersen som primus motor, arrangerede og finansierede den første udstilling, som var i Pakhuset på havnen ved siden af Franks Restaurant.

Deltagerne oprettede sig som “Sæby Kunstnerne” hvis formål var “at etablere en årlig udstilling til glæde for byen og dens gæster”.

De efterfølgende år udstillede Sæby Kunstnerne på Sæbygaard Slot.

Der har i den mellemliggende periode været nogen udskiftning i medlemmer, og der har også været mange gæsteudstillere.

De sidste 4 år har Sæby Kunstnerne udstillet i Retfærdigheden.

I 2016 er der 5 medlemmer i Sæby Kunstnerne. Det er Finn Jakobsen, Jørgen Sørensen, Benny Kroll, Margit Rasmussen og Lene Merethe Bertelsen.

Jubilæums udstillingen holdes i Retfærdigheden i perioden 16. juli til 14. august. Det er lykkedes Sæby Kunstnerne at leje alle disponible rum i Retfærdigheden, herunder lokalerne på 1. sal. inkl. det spændende loftslokale.

Ud over udstillingen i Retfærdigheden er lavet aftale med Sæby Handelsstandsforening om, at der bliver udstillet i flere af byens forretninger.

Margit Rasmussen har være med i gruppen fra starten. Hun fortæller, at medlemsskabet i Sæby Kunstnerne har været til stor glæde for hende. Det har været godt hvert år at skulle have færdiggjort værker til en udstilling. Dermed har der været et mål der skulle nås.

For mig har selve arbejdsprocessen været det væsentlige. Resultatet er egentlig lidt underordnet – det er bare begyndelsen til næste skridt. Og så har det at samarbejde og at være med i en gruppe af mangfoldighed været stimulerende for tankegangen, siger Margit Rasmussen.

Jørgen Sørensen, der ligeledes har været med fra starten siger, at han har store forventninger til jubilæumsudstillingen. Jeg glæder mig til at se mine billeder i sammenhæng med de andre kunstværker.

Jeg tror det bliver en fantastisk god og bred udstilling med mange nye og mange gamle ting.

Den nuværende formand for Sæby Kunstnerne, Finn Jakobsen, glæder sig til at samle de fleste af de kunstnere, der gennem de 10 år har været med til at sætte Sæby på den kunstneriske dagsorden.

Ligesom Sæby gennem mange år har været kendt som en musikby, er den indenfor de senere år blevet en spændende by at gå på kunstopdagelse i, siger Finn Jakobsen. Jeg tror, at det initiativ der blev taget for 10 år siden med oprettelse af Sæby Kunstnerne har styrket interessen for kunst i Sæby på mange måder. De senere år har sommeren i Sæby, ud over udstillingen i Retfærdigheden, budt på spændende udstillinger bl.a i Købmandsgården, lige som der på havnen har været udstillinger i Kunstbussen og i de gamle værftsbygninger. Dertil kommer de mange gallerier, der er i byen. Så her ved vores 10 års jubilæum kan vi bare glæde os over den interesse for kunst vi ser alle steder, slutter Finn Jakobsen.

Sæbykunstnernes jubilæumsudstilling i Retfærdigheden kan besøges fra 16. juli til 14. august hver dag kl. 12-16. Der er gratis entre. Fernisering lørdag den 16. juli kl. 14. Udstillingen åbnes af borgmester Birgit Hansen, og der bliver musikalsk indslag ved violinisterne Galina Olesen og Henrik Rosenberg.

Ved jubilæumsudstillingen kan ses værker af Jørgen Sørensen, Lene Merethe Bertelsen, Finn Jakobsen, Benny Kroll Olesen, Margit Rasmussen, Arnold Andersen, Leni Bille, Hanne Heile, Grethe Hvass, Kirsten Johansen, Carl Th. Poulsen, Anne Marie Lund, Tom Oxager, Grethe Ruud Pedersen og Foto 9300.

Mere om Sæbykunstnerne og jubilæumsudstillingen findes på www.saebykunstnerne.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæbykunstnerne har 10 års jubilæum' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER