Fælles retningslinjer skal sikre dækning med bredbånd

Fælles retningslinjer skal sikre dækning med bredbånd

5. juli 2016 - kl. 0:03 - af

De nordjyske kommuner og Region Nordjylland indfører fælles retningslinjer for opstilling af mobilmaster og nedlægning af bredbåndskabler. Initiativet skal gøre det mere attraktivt for telebranchen at investere i bedre mobil- og bredbåndsdækning til gavn for virksomheder og borgere i hele Nordjylland.

11 kommuner og en hel region med én og samme politik. Det er det seneste resultat af initiativet Bedre Bredbånd i Nordjylland, hvor de nordjyske kommuner og Region Nordjylland gennem erhvervssamarbejdet Business Region North Denmark (BRN) netop har vedtaget fælles politikker for henholdsvis etablering af mobilmaster og nedlægning af bredbåndskabler.

Lettere og mere attraktivt at forbedre dækningen
Med de to fælles politikker bygges der bro over kommunegrænserne, og de administrative barrierer sænkes for private teleleverandører, som i fremtiden gerne skal opleve det som både lettere og mere attraktivt at investere i forbedret mobil- og bredbåndsdækning i Nordjylland.

Politikkerne er resultatet af et tæt samarbejde mellem de nordjyske kommuner og Region Nordjylland samt en konstruktiv dialog med repræsentanter for de private teleleverandører, hvis udfordringer og behov lægger til grund for flere punkter i politikkerne.

Bl.a. er der aftalt en fælles model for fastsættelse af lejepriser på kommunale og regionale bygninger og grunde. Der er aftalt servicemål for den kommunale behandlingstid for gravetilladelser ved nedlægning af bredbåndskabler. Og det er aftalt, at der ikke stilles krav om bestemte mastetyper ved opstilling af nye mobilmaster.

Alt sammen skal være med til at skabe en mere smidig og gennemsigtig proces, og de nordjyske kommuner og Region Nordjylland ser nu frem til at fortsætte dialogen med teleleverandørerne omkring konkrete forbedringer af mobil- og bredbåndsdækning i Nordjylland.

Kommentar til de nye politikker

Lene Kjelgaard Jensen, formand for Business Region North Denmark:
– Vi har lyttet til telebranchens udfordringer, og har i fællesskab sænket barriererne over for internetudbyderne i hele Nordjylland. Nu er næste skridt, at internetudbyderne fører forbedringerne ud i livet – naturligvis i tæt dialog med os kommuner og Region Nordjylland, siger Lene Kjeldgaard Jensen, formand for Business Region North Denmark og borgmester i Thisted Kommune.

Henrik Hartmann Jensen, kommunaldirektør, Jammerbugt Kommune:
– Digital infrastruktur er helt afgørende for os som en attraktiv kommune for bosætning og erhverv og som Nordjyllands største turismedestination. De nye politikker ligger helt i tråd med det arbejde vi har igangsat i Jammerbugt Kommune, hvor vi bl.a. har nedsat to arbejdsgrupper sammen med repræsentanter for grundejere, erhvervslivet og teleudbyderne for at finde løsninger til hurtigere udbredelse af bredbånd og bedre mobildækning. Den gennemførte kortlægning og de fælles nordjyske politikker giver et godt grundlag for dette arbejde lokalt, siger Henrik Hartmann Jensen, kommunaldirektør i Jammerbugt Kommune.

Christian Berg, chefkonsulent, Dansk Energi:
– De fælles retningslinjer er et rigtig godt eksempel på at samarbejde og dialog mellem regionen, kommunerne og bredbåndsbranchen er vejen frem og vi har alle en gensidig interesse i at få gjort det lettere og mere attraktivt at etablere den grundlæggende digitale infrastruktur. Ved at fjerne barrierer og gøre det nemmere og billigere at sætte spaden i jorden og grave bredbåndskabler ned, så kan det bidrage til at gøre det mere attraktivt at investere i digital infrastruktur i Nordjylland, siger Christian Berg, chefkonsulent i energiselskabernes brancheforening, Dansk Energi.

 

En kommentar til “Fælles retningslinjer skal sikre dækning med bredbånd” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Fælles retningslinjer skal sikre dækning med bredbånd”

 • Karsten Munk

  ”Lettere og mere attraktivt at forbedre dækningen
  Med de to fælles politikker bygges der bro over kommunegrænserne, og de administrative barrierer sænkes for private teleleverandører, som i fremtiden gerne skal opleve det som både lettere og mere attraktivt at investere i forbedret mobil- og bredbåndsdækning i Nordjylland.” citat slut

  Udvikling af IT går lynhurtigt, og staten har tvunget befolkningen til at ordne alting digital. Det burde være en statslig opgave at sørge for tidssvarende adgang til internet, både trådløs og ved fibernet. Er det ikke mærkværdig at private operatører skal trygles om at levere hurtig bredbånd til alle ?
  I tidernes morgen var vi glade for et lille dyttende modem på 1 MB via fastnet telefonkabel. I dag er 100MB snart for lidt, når der skal streames og arbejdes med store datamængder.
  I det sydlige Jylland ses samme udfordringer, hvor folk med eget firma ikke kan bruge deres mobiltelefon i privaten, men skal gå op på en bakketop for at komme i kontakt med omverdenen. Det er jo dræbende for planen om at skabe flere arbejdspladser, og holde gang i yderområderne.

  Karsten Munk

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fælles retningslinjer skal sikre dækning med bredbånd' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger