Mere om tilfældige<br> kommunale bevillinger

Mere om tilfældige
kommunale bevillinger

4. juli 2016 - kl. 12:08 - af

Jeg havde i mit stille sind håbet på politisk opbakning til FUFs og mit synspunkt om, at foreninger og idrætsanlæg skal behandles ens uanset hvor de er hjemmehørende indenfor kommunegrænsen.

Derfor var det lidt bedrøveligt at kunne læse, at den øverst ansvarlige politiker ikke mener, at der bliver en ligestilling i denne byrådsperiode, fordi det er en for vanskelig proces og en anden lover at hele den socialdemokratiske byrådsgruppe vil udvise deres uforbeholdne støtte til et enkelt idræts- og svømmehal i Skagen.

Et lille skridt i den rigtige retning er dog som FUF foreslår at alle foreninger får mulighed for at benytte haller efter gebyrmodellen som det kendes fra de kommunale haller og hallerne ved Arena Nord. De manglende lejeindtægter som derved fragår de selvejende haller, må så nødvendigvis kompenseres over deres tilskud.

Men at det skal være en umulig opgave at lave nogle fælles kriterier som idrætsanlæggene skal agere efter for at få bevillinger fra kommunekassen siger vel mere om det politiske ambitionsniveau.

Hvis vi læser blot nogle enkelte af de årsrapporter som alle idrætsanlæg har indsendt og som KFU godkendte på deres junimøde, kan udledes, at en enkelt time i idrætshal (A) kan produceres til kr. 209,- og en anden (B ) skal bruge kr. 1.323,- i driftsomkostning (en forskel på 533%). Og da tilfredsheden med brug af hal A og B er den samme, må man som skatteyder i kommunen undres over, at politikkerne bare lader 5 og 7 være lige. Hvis de øvrige udvalg behandler sagerne på tilsvarende vis, kan jeg godt forstå der er lavvande i kommunekassen.

Det kan muligvis være en god idé at benytte sig af best practice blandt anlæggene eller samle dem i nogle større enheder.

Desværre kan ingen praktiske tiltage for at effektivisere den daglige drift hjælpe, hvis der fra de bestemmende politikere bliver udpeget hellige køer. Det bliver bestemt heller ikke lettere fortsat at motivere de mange dygtige medarbejdere rundt i de øvrige anlæg, som ikke er inde i den politiske varme. Her kunne derimod et objektivt baseret sæt kriterier have en gunstig virkning.

Henrik Carlsen fra FUF og undertegnede stiller meget gerne op til et møde for konkrete drøftelser så hurtigt som overhovedet muligt.

Af Tommy Thomsen, Sæby
tidligere halinspektør i Sæby og Aalbæk,
nuværende formand for Sæby Motions Cykel Klub

Læs tidligere indlæg i sagen ved at klikke her.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mere om tilfældige
kommunale bevillinger'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER