Forskelsbehandling af<br> foreninger og idrætsanlæg

Forskelsbehandling af
foreninger og idrætsanlæg

27. juni 2016 - kl. 9:44 - af

Formanden for FUF, Henrik Carlsen, har været i diverse medier med en appel til Kommunen om, at ”foreninger bør stilles lige”.

Og han har desværre fuldstændig ret, f.eks. modtager Nordjyllandshallen intet tilskud, hvorimod den lignende hal i Aalbæk hvert år modtager kr. 1.780.000,- i kommunalt driftstilskud.

Når Sæby Håndbold Klub skal træne og spille kampe, skal klubben leje hal i en selvejende institution til kr. 257,- pr. time, hvorimod deres konkurrenter / kolleger, FFI i Frederikshavn kan benytter haller til kr. 60,- pr. time i gebyr, for blot at nævne et par eksempler.

Kommunen har i mange år arbejdet på at finde en retfærdig model, men har efter mange forsøg desværre ikke kommet videre. Så det er glædeligt at FUF nu går ind og løfter og synliggør problemstillingerne. Jeg håber også at Idrætssamvirket, som har langt de fleste berørte foreninger som medlemmer, vil komme med konstruktive forslag til løsning af ulighederne.

Man kan godt undres over for hvordan Kommunen i den grad har lyst og mod til at tilsidesætte lighedsprincippet om støtte til idrætsanlæg og foreningerne priser for brug af lokaler.

Kommunens børnehaver og skoler får de samme bevillinger pr. barn / elev, uanset hvor de i de gamle kommuner er hjemmehørende, så hvorfor kan det ikke gælde på kultur- og fritidsområdet?

Bl.a. i Hjørring og Brønderslev har man for længst kunne se det urimelige med at give tilskud efter hvad man plejer at få, og giver nu idrætsanlæggene hvad de er berettigede til efter opstillede kriterier. Hvis ikke det snarest bliver ændret på forholdene frygter jeg at udviklingen af foreninger og idrætsanlæg vil ske på andres bekostning uden baggrund i behov og kompetencer.

I den seneste tid har vi set mange spændende tiltag som kunstgræsbane i Sæby og samling af aktiviteter i de eksisterende anlæg til såkaldte kraftcentre, bl.a. for at opnå synergi om aktiviteterne og stordriftsfordele. Men hvis ikke idrætsanlæggene kender de grundlæggende forudsætninger for driften, vil investeringerne være forbundet med stor usikkerhed. Så se at få lavet en ordentlig sokkel!

Af Tommy Thomsen,
tidligere halinspektør i Sæby og Aalbæk,
nuværende formand for Sæby Motions Cykel Klub

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forskelsbehandling af
foreninger og idrætsanlæg'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER