Skoleelever udfordres på hjerne og hjerte

Skoleelever udfordres på hjerne og hjerte

2. juli 2016 - kl. 0:26 - af

Eleverne i de mellemste klasser i Frederikshavn Kommune har en stor oplevelse i vente.

De skal måle puls ved at skovle vand, de skal pumpe en rigtig griselunge op og røre ved et ægte grisehjerte – hvis de tør.

Det er bibliotekerne i Frederikshavn, Sæby og Skagen, der i samarbejde med sygeplejerskestuderende fra UCN, på skift tilbyder et undervisningsforløb om hjerte og sundhed for 4. 5, og 6. klasserne.

Frederikshavns kommunes biblioteker har netop fået 11.000 kr. fra Nordea-fondens naturvidenskabelige festivalpulje, og pengene skal bruges i forbindelse med den landsdækkende Naturvidenskabsfestival i uge 39.

Eleverne skal lave praktiske forsøg, der ledes af de sygeplejerskestuderende. Forsøgene har fokus på hjertets funktion og sundhed. Børnenes egen viden bliver inddraget, og de kan reflektere over hvad hjertet betyder for kroppen, og hvordan man holder hjertet sundt.

I alt 7 projekter i Region Nordjylland har samlet set fået 92.000 kr. fra festivalpuljen.

Elevernes nysgerrighed skal pirres
Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen er begejstret for årets tema ”Hjerte og Hjerne”, fordi det giver et væld af muligheder for at arbejde tværfagligt med naturvidenskabelige temaer:

”Det er vigtigere end nogensinde at pirre elevernes naturvidenskabelige nysgerrighed. Det er deres talent og videbegærlighed, der skal skabe den innovation, Danmark har brug for i et internationalt samfund. Vi er glade for at bidrage til, at eleverne kan arbejde aktivt med naturvidenskaben og dermed styrke deres kreativitet og idérigdom,” siger han.

Naturvidenskabsfestival afvikles i år for 15. gang, og forberedelserne er i fuld gang mange steder. Alle projekter, som har fået støtte fra puljen, handler om årets tema ”Hjerne og Hjerte” – uanset klassetrin.

Det er Astra, Danmarks nationale center for læring i natur, teknik og sundhed, der står bag Naturvidenskabsfestival hvert år i uge 39 med over 150.000 elever som deltagere i hele landet.

Se også naturvidenskabsfestival.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skoleelever udfordres på hjerne og hjerte' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER