Våd Skt. Hans ved åen i Voerså<br>…

Våd Skt. Hans ved åen i Voerså

24. juni 2016 - kl. 8:58 - af

Det var paraplyernes Skt. Hans i Voerså. Fra midt på eftermiddagen til bålet i løbet af aftenen var brændt ud, stod regnen af og til ned i stænger. I Skandinavien kan sommervejret været svingende, men de omkring 200 fremmødte på Voerså Byudviklings grund ved åen tog det hele i stiv arm.

Andeløb
De små gule nummererede ænder blev solgt for kr. 20 – pr. stk. og blev samlet i en kurv. Da salget var overstået, blev ænderne hældt i åen, og vinderen var den and, der først med strømmen nåede ned til broen over åen. Her blev de alle samlet op, og de kan bruges igen næste år.

Førstepladsen på kr. 300 – tog Karin Berg Jensen sig af, mens Emil Østergård tog sig af andenpladsen på kr. 200 -. Karen Berg Jensen havde gjort flere indsatser og løb også med tredjepræmien på kr. 100 –

Båltale
Årets båltaler var det lokale byrådsmedlem for Venstre Mette Hardam.

Hun omtalte blandt andet udkants-Danmark, hvor hun var glad for at bo. Hun kom også ind på hendes politiske arbejde i Frederikshavn Kommune, hvor økonomien strammede til. Hun havde grå hår i forvejen inden hun kom i byrådet, men mente det var blevet værre med årene på grund af kommunens økonomi. Hun fortalte, hun af den grund var blevet kortklippet, for ligesom at skjule de grå hår lidt bedre.

Mette Hardam omtalte også, den lokale skole, Stensnæsskolen, som hun havde kæmpet for med en vis del ud af bukserne for at beholde og stadig kæmper for.

Hun omtalte også Distriktsudvalget, hvor hun er formand – en post hun var meget glad for.

Lansbyplanen og Landsbypedellerne fik også store plusser med på vejen, og her mente hun, Landsbypedellerne var et nyttigt værktøj for ”landsbytosser”, der tog initiativer til at holde foreningsliv og landsbyerne i gang.

– Husk at fortælle hvorfor vi elsker vores eget lille smørhul. Husk at fortælle om det gode fællesskab, i de mange foreninger, der er i gang i området, sagde Mette Hardam.

Til sidst omtalte båltaleren Skt. Hans og midsommer, heksejagt og forfølgelse der endte med at blive brændt levende på bålet.

For første gang, mens Voerså Byudvikling har ejet grunden, (2009 red.) er båltalen blevet holdt indendørs – det vil sige i foreningsteltet på pladsen.

Platform indviet
På den anden side af åen, var der lige så mange gæster, som på den gamle krogrund. Her indviede Åcaféen og Bådudlejningen en ny platform på 125 kvadratmeter. En platform, der ligger helt klods op ad åen, med glasgelænder rundt om så folk ikke falder i vandet. På platformen, der var overdækket af store parasoller, i teltet og i restaurationen, var der fyldt op med spisende gæster, der nød grillstegt gris med salater, flutes og andet tilbehør.

Derimod lå de fleste kanoer og vandcykler stille. Ingen havde rigtig lyst til en gang vand fra oven.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Våd Skt. Hans ved åen i Voerså
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER