Sct. Hans blev en våd men ganske hyggelig affære

SONY DSC

Sct. Hans blev en våd men ganske hyggelig affære

23. juni 2016 - kl. 22:35 - af

Gennem det meste af dagen er hele regionen blevet ramt af den ene regnbyge efter den anden. Hvilket udfordrede arrangørerne af Sct. Hans og anderæs på Havnen i Sæby.

Da eftermiddagens program blev skudt i gang lige omkring spisetid, væltede det ned fra oven, og der var ikke meget, der tydede på, at nogen overhovedet ville bevæge sig udenfor en dør.

Alligevel valgte folkene fra Lions Club Sæby og Borgerforeningen at fortsætte arrangementet som planlagt. Der blev budt velkommen af Gunnar Møller fra den opstillede scene og aktiviteterne med snobrød og hoppeborg blev sat i gang. Derudover kunne der købes varme vafler at varme sig på og til de mere hardcore en stadion platte samt en kold fadøl.

Ikke mange var dukket op, men alligevel kom der lidt nysgerrige til, som dækkede sig for regnen under de opstillede parasoller.

Efterhånden som tiden gik, var det som om det klarede lidt op, ikke meget men lige nok til at holde regnen væk. Ca. samme tid som museumsinspektør Jens Tidemann påbegyndte sin båltale. Den var ikke uden humor, for som han sagde: ”Alt det med mange mennesker, hyggelig stemning og dejlig aften på havnen, har jeg streget i løbet af dagen, efterhånden som vejret artede sig negativt”. Alligevel lykkedes det ham at holde en spændende tale, der naturligvis tog udgangspunkt i byens historie og ikke mindst understregede det sidste nye om Sæby nemlig det, at Sæby ikke er et sted, men en tilstand.

Efter båltalen flyttede tilhørerne sig til stranden, hvor Borgerforeningens folk, med kyndig vejledning fra den tidligere skolelærer Gunnar Møller, fik stillet an med halmballer til det gennemblødte Sct. Hans bål. For ild i skidtet skulle der, nu meldingen lød på, at de andre steder i kommunen havde måttet opgive deres forehavende.

Og minsandten om ikke det lykkedes med noget hjælp fra en gasbrænder, hyggen var i hus, og skruet op for den blev der også, da de første toner strømmede ud fra instrumenterne, Sæby Garden havde taget opstilling i det våde sand.

Mange flere folk var dukket op, nu regnen holdt inde, og mon ikke antallet nåede op i nærhed af 500, da heksen tog flugten fra det våde bål, der en overgang oste mere end det brændte.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sct. Hans blev en våd men ganske hyggelig affære' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER