Tør du rejse uden EU-sygesikringskortet?

Tør du rejse uden EU-sygesikringskortet?

22. juni 2016 - kl. 0:07 - af

Har du husket at bestille det blå EU-sygesikringskort inden sommerferien? Hvis ikke, så skynd dig ind på borger.dk, hvor det kun tager et øjeblik, lyder det fra Udbetaling Danmark.

”Leveringstiden på kortet er to til tre uger. Men er man ude i absolut sidste øjeblik, kan man printe det midlertidige kort, som man modtager i sin e-Boks, når man bestiller EU-sygesikringskortet på borger.dk,” oplyser Lise Schou Hansen, der er centerdirektør i Udbetaling Danmark.

”Det er dog en fordel at have det rigtige blå plastickort med, fordi det er genkendeligt i alle lande. Vi hører ind imellem om borgere fra Danmark, der er nødt til at lægge penge ud for deres behandling i udlandet, fordi sundhedspersonalet ikke tør stole på det midlertidige kort,” fortsætter centerdirektøren.

EU-sygesikringskortet er vigtigt at have med, hvis man rejser inden for EU samt til Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz. Kortet giver ret til sundhedsydelser på samme vilkår som borgerne i det land, man opholder sig i. Det betyder, at man godt kan komme til at betale hele eller dele af behandlingen selv, ligesom man kan opleve, at man selv skal lægge ud for sin behandling.

Udbetaling Danmark anbefaler, at man altid sætter sig grundigt ind i, hvilke regler der gælder i de lande, man rejser til. Her ud fra kan man så vurdere sit behov for en eventuel privat rejseforsikring.

Bestil EU-sygesikringskortet og læs om reglerne på www.borger.dk/eu-sygesikringskort

Fakta
Udbetaling Danmark står for at udstede EU-sygesikringskortet.

Styrelsen for Patientsikkerhed samt regionerne står for refusion til borgere, der har lagt ud for deres behandling i udlandet og opfylder betingelserne for refusion.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tør du rejse uden EU-sygesikringskortet?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER