49 procent flere bolighandler i  Frederikshavn Kommune

49 procent flere bolighandler i Frederikshavn Kommune

22. juni 2016 - kl. 13:16 - af

Antallet af bolighandler i Frederikshavn Kommune er rekordhøjt, og omsætningshastigheden forventes at fortsætte med at stige. Det får nu Nordjyske Bank til at garantere svar på ansøgninger på boliglån inden for 48 timer – uanset om du er kunde eller ej. I et marked, hvor boligerne omsættes hurtigere og hurtigere, forventer boligkøberne også et hurtigt svar, lyder det.

Der bliver købt huse i Frederikshavn Kommune som aldrig før. Ifølge tal fra Boligsiden.dk, der går fem år tilbage, blev 730 boliger solgt i 2015, hvilket er det højeste i tidsperioden. I 2011 fandt 491 bolighandler sted, og der er således sket en procentstigning på knap 49 procent de sidste fem år. Det tager Nordjyske Bank nu konsekvensen af:

Vi ser et boligmarked i hastig udvikling med nye behov hos de potentielle boligkøbere til følge. Det er ikke længere tilfredsstillende at vente på svar i længere tid på låneansøgningen, hvis man vil byde på de mest eftertragtede boliger. Derfor garanterer vi nu svar på henvendelser om boliglån inden for kun 48 timer, forklarer områdedirektør Torben Schioldan fra Nordjyske Bank i Sæby.

Målsætningen er at være blandt de hurtigste til at give en lånegaranti, og det omfatter også bilfinansiering, hvor Nordjyske Bank nu garanterer svar på kun 15 minutter. Det er dog boligmarkedet, hvor et hurtigt svar kan have den største effekt:

Et hurtigt svar kan have afgørende betydning for, om man får sit drømmehus, og en bolighandel finder sted. Derudover er der selvfølgelig også andre faktorer, der spiller ind. Eksempelvis har den høje beskæftigelse givet danskerne flere penge mellem hænderne og rekordhøje opsparinger, og den historiske lave rente har gjort det billigt at låne til huskøbet.

Mere aktivitet i 2016
Ser man på statistikken for 2016, så peger meget i retning af, at tallet bliver endnu højere. I de første fire måneder er der blevet solgt 223 huse, hvilket er knap en tredjedel, hvis man sammenligner med 2015. Men Nordjyske Bank vurderer, at antallet trods det sagtens kan overstige sidste år:

Da det først er i forår- og sommermånederne salget for alvor boomer, så tyder det på, at vi i år vil opleve endnu flere bolighandler. Ventetiden på svar er skåret helt ind til benet, og det kan ikke andet end at sætte mere fart på boligmarkedet i fremtiden, slutter han.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '49 procent flere bolighandler i Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger