Heksene flyver til Bloksbjerg på direkte tv

Heksene flyver til Bloksbjerg på direkte tv

19. juni 2016 - kl. 1:02 - af

Midsommervise, sommerfest og lyse sommernætter. Sankt Hans er ganske nær, og i år bliver det med tv i hælene, når bålene tændes og heksene sendes til Bloksbjerg. TV2Nord er på sommertur, og 23.juni når de frem til Frederikshavn Kommune på samme tid som Skt. Hans bålene tændes og midsommeren er klar til at overtage sommerland såvel som tv-skærme. TV2Nord har valgt at sende direkte tv fra Skagen Sønderstrand, Bangsbo i Frederikshavn og havnen i Sæby, når aftenens arrangementer er i gang.

Et af Danmarks mest traditionsrige Sankt Hans arrangementer finder nok sted ved Vippefyret i Skagen, hvor bålet tændes på stranden, som det er blevet i århundreder. Publikum kan opleve stemningen, der er foreviget i det verdenskendte maleri, som P.S. Krøyer malede i 1906. I år er TV2Nord altså med sammen med de tusinder af turister og skawboere, der plejer at dukke op til bålet. Drachmanns Midsommervise bliver sunget som et af de faste indslag, og i år bliver båltalen leveret af Lars Ramme Nielsen, der er markedsdirektør i VisitDenmark i Tyskland. Turisthus Nord og Frederikshavn Kommune arrangerer, og uanset om det bliver sol eller regn, så skal sceneriet med bålet på stranden nok sende sommerhumøret i vejret. Også hos tv-seerne.

Men også Midsommerfesten ved Møllehuset og Bangsbo i Frederikshavn er omgærdet traditioner. Her kan man høre årets båltaler borgmester Birgit S. Hansen. Udover live-tv på TV2, er der også et liveband ”Mellem os”, og selvfølgelig bliver en heks sendt til Bloksbjerg, i år er den kreeret af Sydbyens Aktivitetscenter. Sankt Hans i Bangsbo bliver arrangeret af Frederikshavn Museumsforening, Bangsboudvalget, Restaurant Møllehuset, Ishuset ved Møllehuset, Bangsbo Botaniske Have, Frederikshavn Kommunes Park & Vej og Nordjyllands Kystmuseum.

I Sæby er TV2Nord på havnen, hvor musikken er med til at sætte fut i bålet og arrangementet. Og uanset om man oplever aftenen hjemme foran fjernsynet eller dukker op til arrangementet, så kan man høre Sæby Garden spille, Musikskolens Ungdomsorkester underholde og Musikkorps Sæbys trompetister blæse solen ned. Det er Lions og Sæby Borgerforening, der arrangerer, og aftenens båltaler er museumsinspektør Jens Thidemann fra Nordjyllands Kystmuseum. Sankt Hans aften i Sæby byder også både på mulighed for at deltage i det berømte Sæby Anderæs og synge Midsommervisen – Vi elsker vort land – som fællessang. Så bliver det næppe mere Sankte Hans, Sankte Hans.
 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Heksene flyver til Bloksbjerg på direkte tv' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger