Er din bolig også alene hjemme i ferien?

Er din bolig også alene hjemme i ferien?

18. juni 2016 - kl. 9:49 - af

Effektiv nabohjælp er, viser undersøgelser, et af de bedste værn mod indbrud.

“Årvågne naboer, der står sammen, gør det bøvlet at være indbrudstyv,” siger politikommissær Claus Serup fra Nordjyllands Politi, der opfordrer til, at man laver aftaler med hinanden, inden man tager på ferie – eller tilmelder sig nabohjælps-ordningen.

Små 15.000 nordjyder er juni 2016 tilmeldt det organiserede nabohjælps-netværk, nabohjælp.dk.

Og – lyder det fra politikommissær Claus Serup – det behøver ikke at være svært at være nabohjælper; selv lidt har ret. Forstået sådan at det faktisk er små ting, der gør, at tyven går uden om ens hjem.

Politikommissæren opfordrer til, at man følger fem følgende råd.

  • Sørg for, at det ser ud som om, der er nogen hjemme: Aftal fx med naboen, at de skubber posten ind ad brevsprækken, tømmer postkassen, smider affald i skraldespanden, rykker rundt på havemøblerne, hænger lidt vasketøj til tørre, fylder skraldespanden eller parkerer en bil i indkørslen.
  • Fjern værdigenstande, så man ikke kan se dem udefra.
  • Fjern redskaber i din have – de kan måske bruges til at brække et vindue op. Men rod gerne, fx med lidt legetøj, i haven og lad opvasken stå på køkkenbordet.
  • Brug tænd-/slukure til lys.
  • Kig på dit hus med indbrudstyvens øjne. En høj hæk og gode gemmesteder er noget, som tyven kan lide.

Få flere gode råd på www.stopindbrud.dk

Se også Det Kriminalpræventive Råds video om det gode naboskab, her: https://www.youtube.com/watch?v=lwt5sfaA5kk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Er din bolig også alene hjemme i ferien?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER