De første kommende læger fra Aalborg Universitet

De første kommende læger fra Aalborg Universitet

13. juni 2016 - kl. 6:58 - af

Den 20. og 21. juni har de første medicinske studenter fra Aalborg Universitet deres afsluttende eksamen. De afslutter i faget Almen Medicin. Her skal de vise, at de kan gennemføre en konsultation med en rigtig patient i en rigtig lægepraksis.

Flere klinikker i Sæby, her i blandt lægerne Aahaven, har deltaget og deltager aktivt i den almene medicinske undervisning af studerende gennem hele deres studie. På 7. og 8. semester samt det afsluttende 12. semester er studenterne tilknyttet en lægeklinik, idet undervisningen i Almen Medicin afholdes, som en kombination af praktik og teori på Universitetet.

Mette Brassøe fortæller: ”Patienterne i Sæby har taget godt imod de studerende, og de bliver mødt med velvilje. Konsultationerne bliver oftest afsluttet med et: ”Held og lykke fremover, vi håber, du kunne tænke dig at være læge her i området”. Alle patienter som konsulterer en medicinstuderende, har efterfølgende en konsultation med deres faste læge.

I lægepraksis giver de medicinstuderende et frisk pust til hverdagen. De kommer med en høj faglighed og kan ofte bidrage til faglige diskussioner. De suger praktiske færdigheder og hverdagslivet i almen praksis til sig”.

Mange af de studerende har heldigvis planer om at blive praktiserende læger og bliver forhåbentligt i Nordjylland.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'De første kommende læger fra Aalborg Universitet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER