Folke- og førtidspensionister skal holde øje med postkassen

Folke- og førtidspensionister skal holde øje med postkassen

13. juni 2016 - kl. 15:19 - af

I løbet af juni får cirka 1 mio. folke- og førtidspensionister brev fra Udbetaling Danmark, hvor de kan se, om deres pension i 2015 passer med det, de havde ret til.

For langt de fleste, cirka 670.000 pensionister, passer pengene, men der er også nogle, som har fået for lidt eller for meget. Derfor er det vigtigt, at pensionisterne holder øje med postkassen – også den digitale!

Det er første gang, Udbetaling Danmark laver denne opgørelse, efter at der i 2015 kom nye regler. Reglerne betyder, at de udbetalinger, pensionisten får i løbet af året, er beregnet ud fra forskudsopgørelsen fra SKAT. Den endelige opgørelse fra Udbetaling Danmark sker så, når årsopgørelsen fra SKAT ligger klar.

De første 200.000 pensionister får brev tirsdag den 14. juni, og de sidste vil få deres brev senest 1. juli. Selvstændige og andre med såkaldt udvidet selvangivelse får dog først brev sidst på året.

”Hvis man er blandt de cirka 190.000 pensionister, som skal have penge tilbage, får man dem automatisk sammen med sin folke- eller førtidspension den 30. juni. Så man skal ikke gøre noget,” siger Lene Hougaard-Enevoldsen, centerdirektør i Udbetaling Danmark.

De cirka 140.000 pensionister, der skal tilbagebetale pension, kan gøre det fra den 4. juli – enten på borger.dk, eller ved at ringe til Udbetaling Danmark. Man kan også vente på det brev, Udbetaling Danmark sender ud i efteråret med information om tilbagebetaling.

”Vi har gjort en stor indsats for at informere pensionisterne, siden de nye regler kom sidste år. Især har vi informeret om, at det er vigtigt at opdatere sin forskudsopgørelse, hvis man ved, at der sker ændringer i indkomsten. Den opfordring gælder selvfølgelig stadig her i 2016,” siger Lene Hougaard-Enevoldsen og tilføjer:

”Tommelfingerreglen er, at man hverken skal have pensionspenge retur eller indbetale penge, hvis den indkomst, der står i 2015-forskudsopgørelsen og i 2015-årsopgørelsen fra SKAT, er den samme. Og sådan er det for de fleste pensionister.”

Man kan læse mere om de nye regler og opgørelsen på borger.dk/opgoerelse-pension

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Folke- og førtidspensionister skal holde øje med postkassen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER