Golfspillere lærte hjertelungeredning…

Golfspillere lærte hjertelungeredning…

11. juni 2016 - kl. 0:09 - af

Repræsentanter for Hjerteforeningen Sæby var forleden indbudt til Sæby Golfklub for at demonstrere hjertelungeredning.

I løbet af formiddagen fik op mod 40 golfspillende ”slotssøstre” en grundig instruktion i, hvordan de har mulighed for at gribe ind og hjælpe med livgivende førstehjælp, hvis en person pludselig rammes af hjertestop. Alle deltagere modtog en indledende information, så en instruktiv film, hvorefter der var lejlighed til på en dukke selv at afprøve, hvordan man hjælper, hvis situationen opstår. Der var også lejlighed til at se, hvorledes en hjertestarter virker. Sæby Golfklub har hjertestarter-udstyr tilgængeligt.

Endvidere tilbød Hjerteforeningens repræsentanter deltagerne, at de kunne få målt blodtryk. Næsten alle benyttede sig af muligheden.

De fleste personer vil få varige skader eller dø, hvis ikke de får hjælp inden for ca. 10 minutter ved et hjertestop. Efter 4-6 minutter begynder hjernen at dø. For hvert minut, der går uden basal førstehjælp, reduceres chancen for at overleve med 7-10 %. Går der 10 minutter, inden hjælpen kommer frem, overlever kun ganske få.

Omvendt stiger chancen for at overleve et hjertestop ca. tre gange, hvis nogen i nærheden kan yde førstehjælp, indtil ambulancen med det nødvendige genoplivningsudstyr når frem. Tiden er altså knap ved et hjertestop, og risikoen for at dø er høj, hvis ikke hjælpen sættes i gang inden for ca. 10 minutter.

Mere end 452.000 danskere lever med en hjerte-kar-sygdom. Hver fjerde dansker dør af en hjerte-kar-sygdom. Godt 13.000 danskere dør af hjerte-kar-sygdom i løbet af et år.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Golfspillere lærte hjertelungeredning...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER