Vandværk får tilladelse til at indvinde grundvand

Vandværk får tilladelse til at indvinde grundvand

9. juni 2016 - kl. 11:53 - af

Frederikshavn Kommune har givet Præstbro Vandværk tilladelse til at indvinde op til 98.300 m3 grundvand om året ved den eksisterende kildeplads. Tilladelsen er en fornyelse af vandværkets hidtil gældende indvindingstilladelse. Afgørelsen er truffet i henhold til § 20 i Lov om vandforsyning mv.

Der er samtidig truffet afgørelse om at tilladelsen ikke kræver udarbejdelse af VVM-redegørelse. Denne afgørelse er truffet i henhold til Lov om planlægning.

Formålet er at forsyne brugerne i Præstbro Vandværk I/S’ forsyningsområde med rent drikkevand. Forsyningsområdet fremgår af ”Vandforsyningsplan Frederikshavn Kommune 2009- 2019”. Grundvandet indvindes pt. fra tre boringer på den eksisterende kildeplads.

Vandet behandles ved beluftning og filtrering gennem 3 trykfiltre og ledes herefter til rentvandstank. Indvindingen fordeles ligeligt over 3 boringer. Vandværkets samlede indvinding på timebasis er maks. 21 m 3.

I undtagelsessituationer, hvor der ikke kan leveres vand fra vandværkets boringer eller via vandbehandlingsanlægget, kan der leveres vand fra Frederikshavn Vand A/S via en nødforbindelse.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vandværk får tilladelse til at indvinde grundvand' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER