Apoteket informerer om mænd og fællesskaber

Apoteket informerer om mænd og fællesskaber

5. juni 2016 - kl. 0:41 - af

Vi nærmer os årets ”Mens Health Week”, en uge en gang om året, hvor der sættes fokus på mænds sundhed. Hvert år har sit tema, og i år er det ”Mænds sundhed og fællesskaber”.

Hvorfor nu det? Jo alt for mange mænd er ikke gode til at tage vare på deres egen sundhed. Mænd har en tendens til at bagatellisere signaler fra kroppen, ’det går nok over’ og ’jeg har ikke tid (læs jeg tør ikke) til at gå til lægen’, og først når det er blevet rigtig slemt får partneren tvunget manden af sted, og så er det måske i sidste øjeblik eller for sent. Mange mænd er heller ikke gode til at ”holde sig selv vedlige” – der spises for fedt – junkfood, kager og slik skyllet ned med cola, ingen eller få grøntsager – ’rigtige mænd er da ikke kaniner’, under tiden lige rigeligt med alkohol og røg, alt sammen elementer, som kroppen ikke har særlig godt af, og reagerer ved at blive fed, få problemer med blodtryk og diabetes. Også den mentale sundhed kniber det med. Ensomme og isolerede mænd har øget risiko for at få en depression, der kan føre til selvmordstanker og – forsøg.

I ugen sættes der fokus på mænds fællesskaber, ikke mindst fordi mange mænd har svært ved at etablere og fastholde social kontakt med venner og familie. Er man i arbejde betyder sammenholdet med kolleger rigtig meget. Det gælder humøret, arbejdsindsatsen og ikke mindst sundheden – dårlig stemning i teamet kan få energien til at forsvinde og fællesskabet smuldrer. Det går ud over arbejdslivet, og kan meget let sprede sig til livet hjemme. Derfor er det vigtigt, at hver især, på arbejdspladsen, er med til at skabe og vedligeholde den gode stemning. Begynd med at sige ”god morgen” til kollegerne, trække mundvigene op til et smil – også til den kollega du måske ikke kender så godt – ros hinanden når I gør et godt stykke arbejde, og er der en kurre på tråden, så få den ud af verden, måske skal tillids- eller arbejdsmiljørepræsentanten på banen.

Er man uden for arbejdsmarkedet, hvad enten det skyldes pensionering, sygdom eller arbejdsløshed, er det ikke mindre vigtigt at finde sammen med andre (mænd). Det er sådant set lige gyldigt, hvad man mødes om, om det er et slag skak, interessen for gamle biler, madklub, fodbold, cykling løb eller bare en klub hvor man mødes og deler historier og oplevelser – det vigtigste er at sætte fjernsyet på stand-by og komme ud af hulen derhjemme. Er man enlig mand, kan en madklub måske være sagen, her mødes man med ligestillede, laver mad sammen eller til hinanden, og har så et fællesskab omkring det, og måske udfordre hinanden på madlavningskunsten, således det ikke er færdigretter hver gang, men noget man har lavet selv.

I Sæby vil vi lørdag d. 11. juni lave en dag for mænd og fællesskaber på torvet. Der er lagt op til den helt store mandfolkedag. Her stiller Sæby Goldklub, Sæby motionscykelklub, Triumph klubben, Hjerteforeningen, Sundhedshuset Sæby, Loop Sæby og Sæby Apotek op, og samtidig har Handelstandsforeningen arrangeret at det er muligt at prøve sine pilotevner af.

Mød op, og tag bare naboen med (der er også adgang for kvinderne), der er plads til alle.

På gensyn mænd

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer om mænd og fællesskaber' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER