Det koster ikke at holde til højre på motorvejen

Det koster ikke at holde til højre på motorvejen

30. maj 2016 - kl. 12:09 - af

Fra i dag og ugen ud holder politiet ekstra øje med bilister, der undlader at holde til højre. Bødeblokkene er klar til brug.

Vejdirektoratet lavede i 2015 en undersøgelse, der viste, at det, der irriterer andre bilister mest, er, når forankørende ikke trækker til højre eller ikke holder afstand.

Det får i uge 22 politiet til at kigge nærmere på trafikanter, der ikke trækker til højre, og man er klar til at udskrive bøder.

– Bilister, der ikke holder til højre, sinker ofte trafikken for de bagvedkørende. I Vejdirektoratet arbejder vi for at skabe god fremkommelighed på vejene, og derfor er det vigtigt, at bilister trækker ind til højre, så snart der er plads efter en overhaling. Det giver en mere glidende trafik, større trafiksikkerhed og en bedre udnyttelse af vejen, siger Marianne Foldberg Steffensen, som er leder for trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

Der er en del bilister ude på vejene, der ikke har styr på, hvilken bane de skal lægge sig i, når de kører på en vej med flere spor.

Det er faktisk en grundregel, som alle bilister burde kende: I Danmark holder man til højre. Du gør det på en vej med et spor i hver retning, og du skal også gøre det på en vej med flere spor – en motorvej – som der jo er rimelig god plads på nord for fjorden. Men hold til højre alligevel.

En simpel påmindelse:
Hold til højre, når du er ude at køre. Ifølge færdselsloven skal du holde så langt til højre til som muligt, når du kører på en flersporet vej. Det gælder også, selvom der kun er let trafik, og det gælder også, selvom du bedst kan lide at ligge i midterbanen. Du skal holde dig i højre vejbane, når det er muligt.

Er du ved at overhale, eller skal du lukke nogen ind ved en tilkørsel, er det selvfølgelig i orden at trække ind i en af de andre baner, men derefter skal du holde til højre igen.

Hvis du ligger bag en bil, der ikke holder til højre på en flersporet vej, skal du dog ikke begynde at dytte, blinke med lyset eller lignende. Du må i stedet væbne dig med tålmodighed og håbe på, at bilisten en dag bliver klogere.

God tur og pas på jer selv og hinanden.

En kommentar til “Det koster ikke at holde til højre på motorvejen” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Det koster ikke at holde til højre på motorvejen”

  • Karsten Munk

    Jeg kører meget på E45 mellem Vejle og Sæby/Frederikshavn. Min bil er Citroên C1 med 68hk motor. Benzinøkonomisk, men en sløv padde i acceleration grundet den lille motor.
    Det er OK at holde til højre på motorvejen, men mange lastbiler og campingvogne gør at der tit skal overhales. Det kræver en god strækning at slippe forbi et eller to lastvognstog, og er man startet på en overhaling er det pisse irriterende når der næsten altid kommer en stor bil bagfra hvor føreren lægger sig 10 cm fra ens bagende fordi han/hun mener at have krav på at køre 130 – gerne mere hele tiden.
    ” Hvis du ligger bag en bil, der ikke holder til højre på en flersporet vej, skal du dog ikke begynde at dytte, blinke med lyset eller lignende. Du må i stedet væbne dig med tålmodighed og håbe på, at bilisten en dag bliver klogere.”
    Hvorfor skal jeg der kører i en miljørigtig bil være den skyldige, den der trænger til at blive klogere, fordi en eller anden pralhals i en bil med fire gange så hestekræfter aser og maser sig frem. Det er lige så meget ham i den store bil der skaber farlige situationer fordi han kører så tæt at et harmonikasammenstød er uundgåelig hvis jeg bremser op for en forhindring.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det koster ikke at holde til højre på motorvejen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER