Frederikshavn Kommune sprænger klimamål

Frederikshavn Kommune sprænger klimamål

27. maj 2016 - kl. 8:41 - af

En ny opgørelse viser, at Frederikshavn Kommunes arbejde med at reducere CO2 udledningen går over al forventning. Målet er 3 procent om året – nu er det er lykkedes kommunen at femdoble målet på et årSideindhold

Biogasvarebiler, isolering og ventilation er nogle af de helt konkrete forbedringer Frederikshavn Kommune har foretaget til gavn for klimaet i det forløbne år. Og resultatet har allerede har vist sig: Frederikshavn Kommunes CO2 udledning er i 2015 reduceret med 15,5 procent. Eller fem gange så meget som det årlige mål på 3 procent, der blev sat i 2007, da Frederikshavn Kommune forpligtede sig på en aftale om CO2 reduktion og blev Danmarks første Klimakommune.

”Energi er et prioriteret vækstspor i Frederikshavn Kommune. Derfor er det vigtigt at vores klimaindsats viser, at vi som virksomhed går foran, både i forhold til energibesparelser og energirenovering, og også viser vejen i forhold til nytænkning på transportområdet,” siger Bo Niebuhr, Afdelingsleder, Ejendomscenteret, Frederikshavn Kommune.

Det er Frederikshavn Kommunes mål at blive 100 procent forsynet med vedvarende energi i 2030.

For at opnå det, har kommunen fokus på, at energioptimere kommunale ejendomme og forbedre brændstoføkonomien i transport. Derudover prioriterer Frederikshavn Kommune at opføre energirigtige byggerier og blandt andet rådgive borgerne om energirenovering i private hjem.

”En sådan ambition kræver, at vi er opmærksomme på at sprede de gode budskaber, og på at skabe synergi imellem de konkrete tiltag, som kommunen gør inden for energiområdet og de tiltag, som vi ønsker at inspirere private boligejere til også at se potentialet i,” siger Bo Niebuhr.

For at komme i kontakt med borgerne har Frederikshavn Kommune blandt andet Energibyen, der har været igangsætter på en række projekter, som netop involverer biogas til transport. Porteføljen tæller Danmarks første regionale busrute på biogas mellem Frederikshavn og Aalborg, en biogastankstation etableret af HMN Naturgas og bybusser på biogas i Frederikshavn.

FAKTA: Klimakommuneaftalen er en aftale mellem foreløbig 72 danske kommuner og Danmarks Naturfredningsforening. Den En Klimakommune-aftale med Danmarks Naturfredningsforening forpligter kommunen til at nedbringe CO2-udslippet fra egne aktiviteter med minimum to procent om året, Frederikshavn Kommune har sat et endnu højere mål, nemlig 3 procent om året. Aftalen hjælper kommunen til at iværksætte konkrete initiativer til fordel for klimaet på lokalt plan.

Se mere her: http://www.klimakommuner.dk/

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommune sprænger klimamål' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger