Spagetti-gudstjeneste i Lyngså kirke

Spagetti-gudstjeneste i Lyngså kirke

26. maj 2016 - kl. 15:55 - af

55 børn og voksne var mødt op i Lyngså kirke onsdag 25. maj til forårets sidste børnegudstjeneste.

Sognepræst Helge Morre Pedersen ledte gudstjenesten, sammen med de to musikpædagoger Hanne Møller og Dina Flyvbjerg Ledet.

De fem B´er
Gudstjenesten startede med, at børnene skulle tælle kirkeklokkens 3 x 3 bedeslag, og straks derefter satte Hanne Møller en konkurrence i gang med børnene, hvor det gjaldt om at finde ord, der begyndte med b. Gennem adskillige gæt lykkedes det, at finde frem til de 5 ord Bibel, bad, brød, brødre og bede. Hver gang der kom et rigtigt ord, blev børnene belønnet med vingummibamser.

Børn til alters
Kirkens børnekor deltog også, og K. I. K. Koret gav adskillige prøver på deres sangstemmer. Koret var mødt lidt tidligere op i Lyngså kirkehus end andre, da der var visse ting, der skulle være på plads og indøves, inden det gik løs i kirken. Koret sang sangen om min Bibel, og derefter om at være i bad i dag, hvilket jo omfattede dåben. Brød skulle opfattes som nadverbrød, og koret sang en sang om børnenadver. For første gang var børnene til alters, hvor de smagte på Jesu blod og legeme. Sognepræsten havde fået bagt et stort hvidt fladt brød. Efter sognepræsten havde sprittet hænderne godt af, brækkede han brødet i stykker og delte det ud ved alteret til børnene sammen med saftevand.

Det fjerde B var brødre, og her blev sunget brødresangen om kongebørn, og til sidst ordet bede/bøn hvor der blev bedt fadervor i kor og sunget sammen med gæsterne i kirken.

Til slut forklarede sognepræsten, hvordan man tror på Gud, og hvorfor vi fejrer pinse. Rigtig mange mennesker ved ikke, hvorfor vi fejrer pinse, men Gud pustede og pustede, og de fem B´er blev blæst ind i disciplene. Gud puster og troen kommer, forklarede sognepræsten.

Pasta og kødsovs
Efter gudstjenesten stod den på spisning i kirkehuset, hvor Hanne M. Kristensen sammen med kirkernes aktivitetsudvalg stod klar med pasta og kødsovs samt diverse salater. Voksne betalte kr. 20 –, for alt hvad de kunne spise, mens børnene spiste gratis.

Tekst og foto(s) Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spagetti-gudstjeneste i Lyngså kirke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER