Kirsebærtræerne blev tjekket<br>…

Kirsebærtræerne blev tjekket

25. maj 2016 - kl. 0:06 - af

Kirsebærtræerne havde det rigtig godt, og både ældre og unge træer stod i fuldt flor. Det konstaterede 17 medlemmer af Voerså Kirsebærlaug, da lauget havde inviteret til aftenmøde onsdag 18. maj.

Medlemmerne mødtes på Østkystvejen hos Hanne og Benny Tørholm, hvor der blev kigget til parrets to træer, som også stod i fuldt flor. Herefter gik turen videre ud af Østkystvejen til Johnny Andersen, Anni Thomsen på Albækvej og Esther Christiansen på Svanevej. De tre af stederne blev der budt på et par skarpe til halsen.

Kirsebærarten Sur
Efteråret 2016 leverede Svend Rasmussen, der er indehaver af Dybvad Planteskole, to hundrede kirsebærtræer af arten Sur, som er plantet i private haver i Voerså by. Sur arten må ikke forveksles med, at bærrene er sure, men det hedder, den gamle art kirsebær, som før i tiden voksede i haverne i Voerså i hundredvis, og som man nu er i fuld gang med at reetablere.

På turen var ekspertisen i orden, idet Svend Rasmussen fortalte om vanding, beskæring samt større og mindre indgreb på træerne.

Voerså Kirsebærlaugs næste arrangement finder sted, på den gamle krogrund i Voerså, hvor Kirsebærrets Dag fejres lørdag 27. august.

Tekst og foto(s) Cille Strøm

IMG_9741 copy

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kirsebærtræerne blev tjekket
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger