Åbning af udstillingen ”Flygtningelejr Sæby”

Åbning af udstillingen ”Flygtningelejr Sæby”

23. maj 2016 - kl. 12:06 - af

Lørdag den 21. maj 2016 åbnede Borgmester Birgit S. Hansen en ny udstilling i ”For Retfærdigheden” i Sæby om Flugtruten fra Sæby til Sverige og om tyske flygtninge i Sæby efter 2. verdenskrig. Udstillingen beretter om krigen og om mennesker, der blev tvunget til at flygte fra deres hjem til en ukendt skæbne.

Åbningen fandt sted ved en reception i den gamle retsbygning og politistation, der også var scene for de dramatiske begivenheder, der udspillede sig, da tyskerne arresterede det danske politi den 19. december 1944. Blandt gæsterne til receptionen var Frede Hansen, Sæby, der selv var en del af begivenhederne under krigen som kystbetjent på Sæby Havn. Frede Hansen måtte flygte til Sverige i september 1944.

Under krigen var Sæby en vigtig del af en meget velorganiseret flugtrute over Kattegat til Sverige for mennesker, der måtte flygte for tyskerne. Og ved 2. verdenskrigs slutning blev Sæby området bopæl for ca. 2.500 tyske flygtninge. En lille del af de i alt ca. 250.000 flygtninge, der kom til Danmark i de første måneder af 1945.

I udstillingen er der effekter og dokumenter fra samtiden. Historien om de tyske flygtninge fortælles i en lille ”indhegnet” del af udstillingslokalet, som illustrerer, hvordan de tyske flygtninge måtte tilbringe ca. to år bag pigtrådshegn i de to flygtningelejre ved Frederikshavnsvej i Sæby.

Udstillingen er åben indtil den 14. juli 2016 – hver dag fra kl. 10.00 til 16.00. Fri entre. Læs mere om udstillingen på For Retfærdighedens hjemmeside: www.retfaerdigheden.dk.

Udstilling_Retfærdighed 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Åbning af udstillingen ”Flygtningelejr Sæby”' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger