Løvspringsfest kom godt fra start…

Løvspringsfest kom godt fra start…

22. maj 2016 - kl. 13:08 - af

– Det er bestemt ikke sidste gang. vi prøver det. Der var en god stemning hele dagen, og dagen var lang fra 14 – 23. Programmet var meget bredt og alsidigt. Det er svært at sætte tal på, men i løbet af dagen kom og gik lige knap 300 personer både børn og voksne. Det tal rammer ikke helt forkert, men aftenen var noget bedre besøgt end om eftermiddagen, fortæller Søren Holm Kristensen fra Præstbro Borgerforening, der var en af tovholderne bag projektet.

Det var Den Bette Trekant, der havde kaldt til Løvspringsfest i Voersåhallen. Den Bette Trekant er et samarbejde mellem de tre borgerforeninger i Lyngså, Præstbro og Voerså. I forvejen har der hidtil været et mindre samarbejde mellem foreningerne, men det var første gang et større samarbejde skulle stå sin prøve.

Bredt program
Programmet var meget afvekslende hele dagen – kort sagt var der noget at kigge og lytte til hele dagen.

Dagens konferencier var Irene Jensen og det lokale venstrebyrådsmedlem, Mette Hardam, åbnede Løvspringsfesten.

I sin åbningstale roste Mette Hardam blandt andet, det fremragende samarbejde, de tre borgerforeninger har fået etableret. Et samarbejde som er med til at tiltrække andre, så det bliver attraktivt at bo i området. Byrådsmedlemmet kom også ind på samarbejdet indenfor Landsbyplanerne og slog et slag for ordningen Landsbypedellerne. Hvis man i foreningerne er hurtige, kan de første projekter komme i gang snarest.

Til slut opfordrede Mette Hardam til at værne om sammenholdet, og fortsætte med den store opbakning til foreningslivet, i Den Bette Trekant.

Underholdning
Otte squaredansere og en sangleder fra Brønderslev lagde ud med en flot opvisning. Herefter var der kagekonkurrence, og de 20 hjemmebagte kager kom mange steder fra i området. En enkelt herre havde også været på spil og leveret hele to kager til konkurrencen. Til at bedømme kagerne var der tre dommere, der gik ud fra både ingredienser, synsindtryk og smagning. Lisa Risgård Ravn og Henrik Jensen, begge Præstbro samt overdommer Helle Madsen, Hørby, fandt frem til at vinderen var Malene Pedersen, Sæby. Vinderen kaldte sin kage for minionkage, og den indeholdt for en stor del marcipan og jordbær.

Andenpladsen gik til Mariane Vesterdorf, Dronninglund, og nummer tre blev Berit Ravn, Præstbro.

De tre vindere fik flotte præmier, og alle kagerne blev betragtet som sponsorgaver og blev solgt til publikum, der nød både kaffe kage.

Ældresagens sangkor fra Sæby, under ledelse af Dina Flyvbjerg Ledet på elklaver, sang flere sange sammen med publikum og gav prøver på sange, hvor koret sang tostemmigt.

Børnene var der også tænkt på. Et hold af både børn og voksne, der kom fra store dele af Vendsyssel, dansede folkedans. Musikken til dansen blev her leveret af Skidtmads samt Rasmus Mose.

Efter pausen, aftensmaden og besøg i den lyserøde peruvianske burgervogn Lime 415, kom Skidtmads på programmet igen. Senere var der folkedans ved De Muntre Vendelboer, og den første Løvspringsfest sluttede med Landsbymusikanterne som spillede op til dans.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Løvspringsfest kom godt fra start...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER