Agersted Friskole har fundet sin leder

Agersted Friskole har fundet sin leder

21. maj 2016 - kl. 0:50 - af

Agersted Friskole har i det forløbne skoleår vundet indpas i manges hjerter i det lille lokalsamfund i og omkring Agersted. Skolen har med alt tydelighed vist, at den i kraft af sit frie og nytænkende lærerteam, engagerede bestyrelse og forældrenes opbakning har formået at skabe en skole, der tænker nyt, og hvor børnene vokser og trives. Men det har også været en krævende proces, senest har skolen søgt den helt rigtige kandidat til posten som skoleleder.

Derfor kan man nu afsløre, at den nye skoleleder bliver 40-årige Meiner Østergård, der kommer fra en stilling som afdelingsleder i Frederikshavn Kommune. Meiner har tidligere arbejdet inden for den frie skoleverden og fik posten som leder med fuld opbakning fra en enig bestyrelse og generalforsamling.

I bedste friskolestil var det den fremmødte generalforsamling, der i skolens gymnastiksal torsdag aften kunne ansætte skolelederen på bestyrelsens anbefaling. Forinden lå en ansættelsesproces med flere kvalificerede og spændende kandidater, men Meiner var både med sin erfaring, faglighed og personlighed den helt rigtige kandidat:

– Jeg er helt sikker på, at vi har fundet den rigtige leder nu, fortæller formand for bestyrelsen Jakob Hassingboe efter generalforsamlingen: – Vi har været igennem en rigtig spændende proces de seneste måneder, hvor bestyrelsen sammen med personalet i skole, SFO og børnehave har arbejdet ihærdigt med at finde frem til Meiner Østergaard. Alt lige fra jobannonce, udvælgelse af ansøgere til samtale, og selve jobsamtalen er gjort i fællesskab mellem bestyrelsen og personale. Vi er 7 i bestyrelsen og med 15 ansatte står mere end 20 mennesker på den ene og anden måde bag den proces, som har ført frem til den her generalforsamling. Jeg er dybt taknemmelig over, at vi har en så engageret medarbejderstab, og de har alle lagt et stort arbejde i det og bidraget med kloge betragtninger på de rigtige tidspunkter hele vejen igennem. Så jo – jeg er helt sikker på, at vi har fundet den rigtige skoleleder, udtaler Jakob Hassingboe.

Agersted Friskole har haft en støt stigende elevtilgang og skolen har lige nu tilmeldinger på næsten hundrede elever til start fra næste skoleår:

– Vi har mange forespørgsler og besøgende hver eneste uge fra interesserede forældre og børn, siger afgående skoleleder Jens Chr. Pedersen: Vi har endda tilmeldinger på børn ned til 1 års alderen – for forældrene vil gerne være sikker på, at der er plads, når barnet engang skal i skole.

Og interessen for skolen er noget, der lægges mærke til hos den kommende skoleleder, som går til opgaven med stor ydmyghed for den succes som Agersted Friskole har:

– Det er vigtigt at holde fast i det, som virker, siger han og fortsætter: – Jeg ser det som noget meget værdifuldt, at Agersted Friskole er en lille skole, hvor nærheden giver en helt særlig mulighed for fokus på det enkelte barns trivsel.

Meiner Østergård kommer fra en stilling som afdelingsskoleleder i Frederikshavn Kommune og starter som skoleleder for Agersted Friskole, børnehave og SFO fra den 1. juni. Nuværende skoleleder Jens Chr Pedersen fortsætter dog helt indtil sommerferien.

– Så i juni måned kører vi altså med 2 skoleledere. Det er der vist ikke mange skoler, som kan prale af, siger en tilfreds bestyrelsesformand Jakob Hassingboe med et glimt i øjet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Agersted Friskole har fundet sin leder' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger