Sæby Svømmebad fungerer efter hensigten

Sæby Svømmebad fungerer efter hensigten

19. maj 2016 - kl. 14:45 - af

Støtteforeningen for Sæby Svømmebad har den 18. maj holdt ordinær generalforsamling, med Jeppe Jacobsen som dirigent.

Formand Tommy Thomsen aflagde Støtteforeningens beretning:
”Så er der igen gået et år, og vores forening er i ganske ubemærkethed blevet 1 år ældre. Vi har ikke haft hverken store eller mange aktiviteter, hvilket jeg egentlig ser som et tegn på, at Sæby Svømmebad fungerer efter hensigten, og der ikke er noget at komme efter.

Det er altid dejligt at opleve badets gæster tilfredse boltre sig i vandet, uanset om formålet er at babyer skal vænne sig til at få vand i hovedet, eller om lidt ældre skal lære at svømme og træne i at svømme hurtigere, gøre gymnastik og hoppe på vand trampolin, spring fra vippe og tårn, wellness med saunagus og aktiviteter for handicappede samt more sig i vandruchebanen, ja, der tilbydes virkelig mange aktiviteter i huset, det er kun fantasien, der sætter grænsen for de ca. 80.000 gæster i alle aldre, der besøger Svømmebadet hvert år.

Sidste år i maj blev der, som nogen sikkert husker, holdt DM i Saunagus i Sæby med ca. 200 deltagere, hvor vores egen livredder, Søren Møller Kristensen, fik en flot 3. plads.

Selvfølgelig har året også budt på udfordringer, som et engageret personale har taklet på bedste vis.
Som da rørene på solfangeranlægget sidste år i maj revnede og skoldhed vand fossede ud. Reparationsarbejdet med udskiftning af alle samlinger tog et par måneder hen over sommeren. Det kostede desværre indtægter i form af manglende produktion af varmt vand og en regning på netto 100.000 kr. Men så skal de også gerne holde i mange år.

Det har ligeledes været en udfordring til tider at få varmt vand nok i bruserne, hvilket kan skyldes, at man for nylig har konstateret en fejl i tilslutningen fra Sæby Fjernvarme. Fejlen er heldigvis blevet rettet i sidste måned, så nu skulle der være bedre mulighed for at få tilstrækkeligt varmt vand. Sidste års indsats for at få returvandet afkølet til under 37 grader har givet resultat, hvorved strafgebyrer undgås.

Vi har igen (igen) givet høringssvar til kommune omkring arbejdet med at få lavet en tilskudsmodel, der ligestiller idrætsanlæggene i kommunen og ændring af Frederikshavnerordningen.  Selv om arbejdet, med at få udformet en enklere og retfærdig tilskudsmodel baseret på objektive kriterier, har stået på i mange år, er der ikke kommet noget resultat. Sagen skal tages op igen på KFUs juni møde – så det bliver spændende at se, hvor langt de er nået.

Vi har haft en sag til udtalelse hos Skat omkring momsfritagelsen for instruktører til babysvømning, det faldt heldigvis ud til Badets fordel. Ligeledes har vi fået ekstra aflæsningsmålere installeret, som muliggør, at der kan trækkes flere afgifter på energi fra. Energi og miljø har Svømmebadet altid vægtet højt, hvorfor vi relativt let kan honorere de kraftigt stigende krav, der fra 2017 træder i kraft, og som bl.a. betyder at vandet skal cirkulere hurtigere og kloret i vandet skal mindskes. Lav kloreringen nødvendiggør, at badets gæster skal vaske sig grundigere, inden man hopper i bassinerne, hvorfor der med mellemrum arrangeres kampagner for betydning af brug af sæbe og vand.

Sidste år blev Svømmebadet godkendt som socialøkonomisk virksomhed, hvilket betyder, at de, der ikke har fundet fodfæste på det normale arbejdsmarked, får en mulighed for at prøve deres kompetencer af ved at udføre forskellige specielle arbejdsopgaver, hvorved servicen over for badets gæster højnes.

Fra årsskiftet blev årskortet udskiftet med det såkaldte debiT kort, som badets trofaste og flittige brugere kan købe med høj rabat (som DSBs pendlerkort). Kortet muliggør en mere differentieret og fleksibel brug af badets faciliteter”.

Regnskabet blev forelagt af Anders Pedersen. Det udviste et mindre overskud på 1.160 kr.

Der var genvalg til bestyrelsen til Marian Stidsborg, Ib Nielsen og Tommy Thomsen. Som suppleanter blev Ole Sinkbæk og Peter Berg genvalgt.

Formand for Støtteforeningen for Sæby Svømmebad, siger tak til bestyrelsen for et godt samarbejde i årets løb.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Svømmebad fungerer efter hensigten' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER