Tivoli-Garden trækplaster ved 15. musikfest i Sæby

Tivoli-Garden trækplaster ved 15. musikfest i Sæby

18. maj 2016 - kl. 11:54 - af

Musikkorps Sæbys medlemmer er for længst trukket i arbejdstøjet i forbindelse med tilrettelæggelsen af den 15. internationale musikfest. Den løber af stablen fra fredag den 1. juli til og med søndag den 3. juli, hvor 700 musikere og omkring lige så mange pårørende fra syv lande vil være med til at sætte Sæby på den anden ende.

Formanden for Musikkorps Sæby, Henrik Kostending venter i løbet af de tre dage omkring 10.000 gæster til de mange aktiviteter i form af bl.a. koncerter, aftenfester i et kæmpetelt og optog med mere.

Der vil deltage mere end 20 orkestre og bands fra syv lande, nemlig foruden fra Danmark fra Sverige, Norge, Tyskland, Holland, Polen og Tjekkiet.

Mange af orkestrene er gengangere fra tidligere musikfester i Sæby. De vil simpelthen ikke undvære at deltage i den internationale musikfest, der afvikles i Sæby hvert tredje år.

Scoop
Men også i år stiller orkestre for første gang op til musikfest i Sæby. Et af de nye orkestre betragter Henrik Kostending som lidt af et scoop. Tivoli-Gardens Musikkorps fra København har nemlig for første gang tilmeldt sig.

– Det er vi meget glade for, for der er vist ingen tvivl om, at Tivoli-Garden vil være et stort trækplaster, siger han.

Tivoli-Gardens Musikkorps består af træblæsere, messingblæsere og slagtøj, i alt 50 elever i alderen 10-16 år.

Oplevelser
Forberedelserne til musikfesten med invasion af de mange musikere og deres ledsagere på hoteller, campingpladser samt i Bed and Breakfast-steder, hos private og i sommerhuse går nu i den sidste fase. Mange ting skal falde på plads for at få alt til at klappe. Det sker bl.a. ved samarbejde med Sæby Handelsstandsforening og andre af byens foreninger foruden restauratører og leverandører af mad.

Som tidligere vil Sæby midtby og Sæby Havn danne ramme om de fleste af aktiviteterne, men der vil dog også blive musik andre steder i byen.

Henrik Kostending: – Den internationale musikfest er ikke et kommercielt arrangement. Hovedformålet er at skabe musikalske oplevelser på tværs af landegrænser, og samtidig give hinanden gensidig inspiration samt at skabe musikalske venskaber og sprede glæden ved musikken ud til turister og sæbynitter.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tivoli-Garden trækplaster ved 15. musikfest i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER