12 råbukke på paraden<br>…

12 råbukke på paraden

17. maj 2016 - kl. 12:07 - af

På Jagtcenter Nord i Dyrheden skov er det en tilbagevendende begivenhed, at der er bukketræf, den første morgen, når bukkejagten går ind 16. maj. Jagtcenteret havde også i år arrangeret bukketræf fra 09.00 – 11.00, som andre foretrækker at kalde bukkepral. Da klokken var 10.00, var der hele 12 flotte råbukke på paraden, hvoraf flere var store seksendere. Store seksendere skal ses i forhold til, hvad der plejer at blive præsenteret fra området. Ingen var dog så store, at der var tale om medaljebukke – men alligevel.

To debuttanter med første buk
For Rasmus Hejslet og Tobias Facius blev 2. pinsedags morgen en ekstra begivenhed. Begge de unge herrer præsenterede deres første buk på en parade, og det var helt tydeligt, de var ualmindelig stolte, når de ældre nimrødder, der også var mødt op på jagtcenteret, løftede på hatten og ønskede tillykke.

Rasmus Hejslet havde i et stykke tid, sammen med kammeraten Claus Rasmussen, holdt øje med området ved Brønden, hvor de går på jagt sammen. De vidste godt, bukken var der, og det blev Rasmus, der fik held til at nedlægge den. På Jagtcenter Nord foretog formand Claus Jensen ritualet, der bliver gennemført, når en jæger skyder sin første buk. Claus Jensen plukkede en gren til Rasmus og tværede sin finger ud i blodet, som endnu var tilbage i bukken, og smurte det i panden på Rasmus Hejslet, der hermed blev indviet som bukkejæger.

Tobias Facius skød også sin første buk, den første morgen, bukkejagten gik ind. Han havde allerede bukkeblod i panden, da han ankom til jagtcenteret, for det havde hans morfar, Mogens Christiansen, allerede sørget for. Morfar var også selv med på jagt, den første morgen, men havde ikke held i sprøjten i første omgang.

Stort fremmøde
På Jagtcenter Nord var cafeteriet klar med rundstykker og kaffe samt øl og vand, til de morgenduelige jægere. Der blev hilst og snakket en masse jagt om bukke, og langt de fleste havde ikke fået nok, den første morgen, men ventede gladelig på det blev aften, for så var det på den igen. Omkring 80 jægere og andre interesserede var mødt op på jagtcenteret og havde et par dejlige timer, inden turen gik hjemad, og middagssøvnen kaldte.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '12 råbukke på paraden
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger