Målsætning for inklusion på skoleområdet

Målsætning for inklusion på skoleområdet

16. maj 2016 - kl. 10:40 - af

For ganske nylig besluttede regeringen at justere den tidligere målsætning om inklusion inden for skoleområdet på landsplan om, at 96 % af eleverne skal gå i ”normalklasse”.

På næste møde i Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune den 19. maj skal udvalget drøfte målsætninger på inklusionsområdet frem mod år 2020.

Det fremgår, at Børne- og Ungdomsudvalget på baggrund af inklusionsevalueringen på skoleafdelingerne i Frederikshavn Kommune har besluttet, at der skulle opstilles forslag til nye målsætninger for inklusionsindsatsen på skolerne.

Der er opstillet fire overordnede målsætninger:

  • Alle elever har mulighed for at modtage undervisning, der arbejder forebyggende med inklusion
  • Alle skoleafdelinger har et fleksibelt og kvalificeret tilbud, der arbejder med inklusion
  • Alt pædagogisk personale (lærere, pædagoger, pædagogiske assistenter og pædagogmedhjælpere) modtager sparring fra kvalificerede kollegaer med henblik på øget og mere kvalificeret inklusion
  • Alt pædagogisk personale arbejder med klasseledelse/læringsledelse med henblik på at øge mulighederne for øget læring i undervisningen

Arbejdet med at udfolde målsætningerne til konkrete handleplaner foregår i skoleregi efter den politiske godkendelse af de overordnede målsætninger. Handleplanerne for hver skoles arbejde med inklusion skal ske med høj grad af inddragelse af ledere og medarbejdere, så det sikres, at målsætningerne kobles tæt til den enkelte skoleafdelings hverdag. Handleplanerne skal dog også udformes sådan, at de giver mulighed for politisk opfølgning på om målsætningen for inklusion nås. Handleplanerne fra skolerne forelægges derfor til Børne- og Ungdomsudvalgets godkendelse til oktober 2016.

Børne-, kultur- og arbejdsmarkedsdirektøren indstiller forud for mødet, at B&U-udvalget drøfter og godkender ovenstående overordnede målsætninger samt genoptager sagen for godkendelse af skolernes handleplaner til oktober 2016.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Målsætning for inklusion på skoleområdet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER