Ny app gør allergi overskuelig for knap 1 million danskere

Girl sitting in a meadow with dandelions and has hay fever or allergy

Ny app gør allergi overskuelig for knap 1 million danskere

14. maj 2016 - kl. 8:46 - af

Nu findes der en app, der sætter fokus på krydsallergi, og som samtidig giver dig overblik over dine symptomer med en allergidagbog.

Foråret er over os, og pollenallergien sætter inden længe sit præg på op imod en million danskeres hverdag. Flere af de ramte lider af krydsallergi over for bestemte fødevarer, måske uden de selv er klar over det. Nu er der hjælp at hente med den nye app Allergiguiden, der giver et overblik over, hvilke fødevarer du eventuelt skal holde dig fra.

Allergidagbog gør dig klogere

En stor del af allergikerne herhjemme får sjældent undersøgt deres allergi , og derfor ved de ikke med sikkerhed, hvad der forårsager deres gener – og heller ikke om bestemte fødevarer skaber en krydsreaktion. Det råder den nye app Allergiguiden bod på, da den giver dig et overblik over din allergi og dine symptomer.

Når du har hentet appen, kan du starte din helt egen allergidagbog, hvor du kan se, om der er sammenfald mellem bestemte fødevarer og dine allergisymptomer.

– Du kan lave en allergidagbog, hvor du dagligt noterer, hvor generet du er, hvilke symptomer du har, og hvad du har spist. Efter et stykke tid har du så et samlet overblik over perioden og kan samtidig se, hvilke fødevarer der kan have givet krydsreaktioner. Disse informationer kan du tage med til din læge, og så kan I sammen se på, om du får en optimal behandling, siger Mathilde Mejer fra medicinalvirksomheden Meda, der står bag appen.

Pollenalarm
De fleste allergikere kender sikkert alt for godt at være kommet af sted uden enten næsespray eller øjendråber og blive overrasket af en bølge pollen. Det ønsker man ikke for selv sin værste fjende. Men også her kommer appen til undsætning. Man kan nemlig tilmelde sig en pollenalarm, så man modtager en sms, når der er mange pollen i luften. Så kan man med ro fylde lungerne med den friske forårsluft uden at være bekymret for at blive angrebet af kløe og nyseanfald.

På hjemmesiden allergiguiden.dk finder man alt, der er værd at vide om allergi – herunder en liste over de fødevarer, som typisk giver krydsreaktioner med henholdsvis birke-, græs- og bynkepollen.
Birk er den træsort, der påvirker flest pollenallergikere herhjemme , og de hyppigst krydsreagerende fødevarer til birk er bl.a. gulerod, kartoffel, tomat, hasselnød, valnød, mandel, æble og pære.

Pollensæsonen strækker sig fra omkring februar til oktober og topper typisk midt på året, hvor der er mange birke- og græspollen i luften.
Appen Allergiguiden er gratis og kan downloades til Iphone og Android.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny app gør allergi overskuelig for knap 1 million danskere' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger