Jazzen blæses i gang på museet<br>…

Jazzen blæses i gang på museet

12. maj 2016 - kl. 10:44 - af

Årets jazzfestival skydes i gang for fuld udblæsning når den første koncert spilles fredag kl. 13 på museet.

Fredag kl. 13
er det Aalborg Roklubs orkester, AR swingband, der blæser festivalen i gang. AR Limfjorden og AR Swing Band har mange fælles træk. De ligner faktisk hinanden og er uadskillelige. Det ene øjeblik er Limfjorden stille og blank som et spejl for det næste øjeblik at rejse sig, hvor bølger med skum på toppen slår sin faste rytme mod bolværk og slingers. Sådan er AR Swing- og Jazzbands repertoire også. Det er bygget op omkring glad musik af Evergreens og gode danske melodier, der kan synges og danses til. AR jazzband åbner Sæby Jazzfestival, når de spiller i museets gård fredag d. 13. maj fra kl 13-15.

Lørdag kl. 13
står det på en klassikker, når der spilles op for fuld musik på museet. Lektor Linds Orkester er efterhånden en tradition på Sæby Jazzfestival, og har spillet i Sæby Museums gård hvert år siden jazzfestivallens start. Orkestret, stammer fra Aalborg, men henter også medlemmer langvejs fra og mange gæster opsøger hvert år Sæby, for at opleve et genhør med orkestret og dets blødt swingende repertoire, som henter inspiration i både den svenske og den danske sangbog.

Lørdag kl. 16
spiller THOMAS WANDBORG TRIO i Sæby Museums gård. Det er en ændring i programmet, der giver plads til Thomas Wandborg i stedet for for Frederikshavns Musikskoles Jazzband, men det bliver det bestemt ikke mindre festligt af, når de tre energifyldte og talentfulde unge musikere folder sig ud.

Fisketapas, fadøl og højt humør
Kystmuseet Sæby har lagt scene til koncerter i alle årene med Jazzfestival i Sæby. Alle koncerterne på museet foregår i de hyggelige omgivelser i museets gårdhave. Sæby Museums Forening står for velskænket fadøl, og servering, der blandt andet byder på fisketapas af tørfisk og en hjemmelavet bjesk. Indtil nu har det ikke slået fejl, at alle koncerter foregår i strålende solskin under høj blå himmel og lige så høj stemning i den hyggelige gårdhave. Der er fri entré til alle koncerterne på museet, der også holder ekstraordinært åbent i forbindelse med jazzfestivalen.

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jazzen blæses i gang på museet
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER