Frivillige lærer børnehaver at blive ven med solen

Frivillige lærer børnehaver at blive ven med solen

12. maj 2016 - kl. 11:51 - af

Om sommeren er det dejligt for de små at lege udenfor. For meget uv-stråling kan dog give kræft i huden, og særligt børn er udsatte. Derfor besøger frivillige fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne 9 Børnehaver i Frederikshavn Kommune for at tale med børn og voksne om, hvordan de bedst beskytter sig i solen.

De små elsker at slå sig løs udenfor især om sommeren. Det gør dem ekstra udsatte for solens uv-stråling – en stråling, der regnes for at være direkte årsag til op mod 90 % af alle tilfælde af kræft i huden. Heldigvis er kræft i huden let at forebygge ved hjælp af solbeskyttelse og fornuftig sol adfærd.

”Det er særlig vigtigt, at vi lærer børn om solbeskyttelse og sunde sol vaner fra de er helt små. Jo tidligere man udsættes for megen uv-stråling og skoldninger, desto større er risikoen nemlig for at udvikle kræft i huden senere i livet”, fortæller Peter Dalum, der er projektchef for Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne.

Læring om solbeskyttelse gennem leg
Når Solkampagnens frivillige kommer på besøg, lærer de børnene om solbeskyttelse gennem leg. Ud af trylleperler, der skifter farve, når der er uv-stråling i luften, kan børnene udfolde sig kreativt og lave deres eget armbånd. På den måde er det lettere for børnene at huske på solrådene, som kan beskytte dem mod den stærke sol.

Husk solrådenes tre S’er
Er uv-indekset på 3 eller mere, skal solrådenes tre S’er findes frem: Skygge, Solhat og Solcreme. Skyggen giver den bedste beskyttelse, men opholder børnene sig i solen, er en bredskygget solhat og tøj, der dækker knæ og albuer, god solbeskyttelse. Solcremen smøres der, hvor tøj og skygge ikke dækker.

Fie Mølholt, der er formand for Frederikshavn Kommunes lokalforening, vil med egne ord fortælle lidt omkring deres projekt ”Skru ned for solen”.

”Vi har fra Kræftens Bekæmpelse udvalgt nogle børnehaver i Frederikshavn kommune, der i år får besøg af os.  Vi vil gerne ud til alle børnehaver i år, men dette er ikke muligt. I stedet for vil vi de næste år fortsætte, således at vi kommer rundt og besøger alle børnehaver i kommunen.

Det er vigtigt at lære børnene fra små, om hvordan de kan lære at passe på sig selv i forbindelse med solen”.

Deres plan for besøg i børnehaver:

Onsdag d. 11/5 Stjernen ca. 23 børn

Onsdag d. 11/5 Røde Kors ca. 52 børn

Torsdag d. 12/5 Humlebien, Knudensvej ca. 55 børn

Onsdag d. 18/5 Besøg i 4 børnehaver i Sæby – i alt ca. 225 børn.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frivillige lærer børnehaver at blive ven med solen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER