100.000 kr. fra Roblon Fonden til Produktionsskolen

100.000 kr. fra Roblon Fonden til Produktionsskolen

11. maj 2016 - kl. 20:11 - af

ROBLON FONDEN har doneret 100.000 kroner til Frederikshavn Produktionsskole. Pengene skal bruges til et projekt, der hjælper sårbare og udsatte unge til igen at finde troen på sig selv

Projektet SKAB DIG skal styrke elevernes selvværd, så de bliver i stand til at tage ansvar for eget liv, udvikling og fremtid. Og det er der brug for. Eleverne har udfordringer, der kræver særligt fokus for, at de kan finde kvaliteten frem i deres liv. Produktionsskolen vil derfor afprøve nye veje i indsatsen for at motivere og inspirere de unge til at påbegynde en ungdomsuddannelse eller finde beskæftigelse.

”Nogle gange er det nødvendigt at tænke ud af boksen og afprøve andre initiativer, som kan være med til at styrke de unges tro på sig selv, på egne evner og på en fremtid med muligheder. Det projekt vi med donationen nu kan realisere, gør en forskel. I samarbejde med en livscoach, Anders Elholm Jeppesen, har to af skolens medarbejdere udviklet et projekt- og coachingforløb for skolens elever.

Dermed kan vi understøtte og accelerere personalets daglige arbejde med eleverne. Og det betyder vitaminer til vores skolearbejde, til stor gavn for skolens udvikling. Det er en fantastisk gave at få 100.000, og vi sætter umådelig stor pris på anerkendelsen. Vi siger tak til ROBLON FONDEN,” siger Carsten Meldgaard, forstander, Frederikshavn Produktionsskole.

I et samfundsmæssigt perspektiv er det værdifuldt, at få produktionsskolens elever i job eller uddannelse, da de i mange tilfælde ellers bliver afhængige af offentlig forsørgelse. At ændre denne kurs i en tidlig alder og gøre gruppen selvforsørgende eller i mindre grad afhængig af offentlig forsørgelse, vil fremadrettet spare samfundet ressourcer. Nordjylland og Frederikshavn Kommune vil i fremtiden komme til at mangle arbejdskraft på grund af forventet jobskabelse og demografisk udvikling med færre i den arbejdsduelige alder. At få denne gruppe unge i beskæftigelse vil derfor også være til stor gavn for lokalsamfundet.

”Frederikshavn Kommune har stor sympati for det arbejde produktionsskolen udfører med de unge. De er et vigtigt råstof for at arbejdsmarkedet fungerer på sigt, fordi vi som kommune er afhængige af at alle bidrager til at få økonomien til at fungere. Når det så er sagt, så er det meget vigtigt at de unge mennesker har livskvalitet og tro på fremtiden. Derfor er det utrolig glædeligt, at Produktionsskolen nu får bedre mulighed for at styrke de unges selvværd,” siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

FAKTA om projektet kan findes på Frederikshavn Produktionsskoles hjemmeside: http://www.frhps.dk/

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '100.000 kr. fra Roblon Fonden til Produktionsskolen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER