
Sæby spiste sammen – og snakken gik
9. maj 2016 - kl. 10:23 - af Henrik Christensen
Ældre Sagens lokalbestyrelse i Sæby kunne glæde sig over stor tilslutning til den lokale del af ”Danmark spiser sammen”-kampagnen. Ingen behøvede at spise alene, og omkring 100 tog da også imod tilbuddet om at deltage i fællesspisningen i Sæby Kulturhus Manegen.
Her blev der efter velkomst af den nye formand for Ældre Sagen i Sæby, Poul Erik Johansen, budt på Skipperlapskovs med tilbehør og drikkevarer. Mens maden – serveret af Ældre Sagens bestyrelse og frivillige – blev fortæret, gik snakken livligt. Og netop det at få gang i snakken var et vigtigt formål i forbindelse med arrangementet.
Fællesspisningen blev brugt til at sætte fokus på ensomhed og til at skabe plads omkring bordet for især de, der ellers ofte må spise alene. Et af formålene med kampagnen, som blev gennemført i et samarbejde med Folkebevægelsen Mod Ensomhed og Ældre Sagen, var at sætte fokus på ensomhed ved at gøre måltidet til et vigtigt samlingspunkt. Mad kan i kraft af duft og smag vække minder og øge appetitten.
Arrangementet levede op til forventningen om, at et godt måltid øger sammenholdet mellem personer, der spiser sammen. Der blev skabt en følelse af fællesskab og hygge.
For Ældre Sagen i Sæby var det vigtigt gennem fællesspisningen at skubbe yderligere til arbejdet mod ensomhed. Man fornemmede tydeligt på deltagerne, at det at spise sammen giver en særlig glæde. Mens maden blev nydt i Manegen, gik snakken livligt rundt om ved bordene. Humøret var højt, og der blev genopfrisket mange minder samtidig med, at deltagerne mærkede, at man betyder noget for hinanden.
Ud over Skipperlabskovs blev der budt på kaffe og æblekage.
Underholdningen tog Ældre Sagens Sangkor dirigeret af Dina Flyvbjerg Ledet sig af, og ind imellem korets optræden var der flere fællessange.
Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Sæby spiste sammen – og snakken gik' til en bekendt